Categories: ActualitateFlash

Magistraţii din judeţ nu se înghesuie la funcţiile de conducere

Cristina Ghenea

Judecătorii şi procurorii au susţinut, săptămâna trecută, examenul scris pentru ocuparea funcţiilor de conducere din instanţe şi parchete. Judeţul Hunedoara are mai multe locuri vacante, decât candidaţi.
Şase, plus două posturi vacante
Potrivit datelor prezentate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, în instanţele din judeţul nostru sunt şase posturi vacante – două de vicepreşedinte, la Judecătoria Hunedoara şi la Judecătoria Petroşani, şi patru de preşedinte – la Tribunalul Hunedoara, şi la judecătoriile localităţilor Haţeg, Petroşani şi Brad. Pentru procurori, sunt vacante două funcţii, ambele de prim-procuror, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi la cel de pe lângă Judecătoria Petroşani.
Doi s-au retras
Pentru cele şase posturi de conducere ale instanţelor amintite, doar patru judecătorii hunedoreni – Ioan Drăgan, Linda Gadi şi Daniela Sturza, toţi trei de la Tribunalul Hunedoara, şi Olga Sabău, de la Judecătoria Haţeg – s-au înscris la examen. În final, doi dintre aceştia – Ioan Drăgan şi Linda Gadi – nu s-au mai prezentat la testarea scrisă. Ceilalţi doi, Daniela Sturza şi Olga Sabău, au trecut testul cu note de peste 9. Pentru funcţiile de conducere din Parchete s-a înscris un singur procuror, Cosmin Glodean, care a candidat pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva şi a fost admis cu nota 9,40.
Vor fi numiţi judecători delegaţi
Nota finală a examenului de numire în funcţii de conducere va rezulta din media obţinută în urma testării scrise, a testării psihologice (inclusiv evaluarea capacităţii candidatului de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, precum şi rezistenţa la stres), şi prezentarea unui proiect referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei pentru care candidează.
Mâine, Consiliul Superior al Magistraturii anunţă rezultatele finale ale concursului. Potrivit judecătoarei Mihaela Timişan, coordonatorul Biroului de Relaţii cu Publicul al Tribunalului Hunedoara, posturile rămase vacante şi după încheierea examenului vor fi ocupate de judecători delegaţi, până în primăvara anului viitor, când se va organiza un nou examen.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Unde am putea sa vedem si noi pregatirea acestori judecatori ,sau solutiile date de ei in dosare ,sa vedem au gresit in dosare ,merita sa aiba functia asta ,sau trebuie demisi de urgenta din sistem ?

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 minute ago