Categories: Actualitate

Magistraţii decid astăzi dacă Monica Iacob-Ridzi rămâne în penitenciar

Natalia Bumbac

Monica Iacob-Ridzi (foto) încearcă să obţină întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare. În acest sens, fostul demnitar a formulat o cerere care se va judeca astăzi, începând cu ora 10.00, la Tribunalul Ilfov.
Tiberiu Iacob-Ridzi, soţul fostului demnitar, a explicat pentru un post naţional de televiziune că „motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei, este acela că Monica Iacob-Ridzi trebuie să efectueze mai multe investigaţii medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar”. Întrebat cât timp ar putea fi întreruptă executarea pedepsei, soţul Monicăi Ridzi a spus că „magistraţii vor lua o decizie în acest sens în ideea de a se face o expertiză medico-legală la Institutul Naţional de Medicină Legală şi apoi vor hotărî, în concordanţă cu ceea ce va rezulta din acea expertiză”. Acesta a mai afirmat că ia în calcul înaintarea unei cereri de graţiere către preşedintele României, însă în acest moment, după părerea sa, soluţia ar fi întreruperea pedepsei pentru a fi efectuate investigaţiile medicale. Cu ceva timp în urmă, Tiberiu Iacob-Ridzi a mai declarat că unele analize medicale pe care soţia sa ar trebui să le facă periodic pot fi realizate doar la clinici din străinătate.
Monica Iacob-Ridzi se află în spatele gratiilor din 16 ianuarie 2015, dată la care a fost pronunţată sentinţa definitivă în dosarul „2 Mai”, unde era acuzată de abuz în serviciu, fapte săvârşite în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului. În prezent, se află la Penitenciarul spital Jilava, după ce a fost transferată de la Secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. Ridzi a sperat până în ultimul moment că va scăpa de pedeapsa cu închisoare, depunând la dosar, în ultima fază a procesului, o serie de documente care atestau problemele grave de sănătate cu care se confruntă. Documente care se pare că nu au fost luate în calcul de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ţinând cont de pedeapsa de cinci ani închisoare cu executare pe care i-au aplicat-o.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

7 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

7 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

7 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

7 ore ago

Hoți fără frică de cele sfinte

Doi recidiviști din municipiul Hunedoara au fost acuzați că au jefuit o bătrânică într-o biserică…

7 ore ago