Eveniment

Magistraţii au separat dosarele aurului dacic

Cristina Ghenea

„Dosarele Aurului Dacic 2 şi 3“ au fost separate. O parte s-a întors la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în timp ce altă parte a fost trimisă înapoi, Judecătoriei Deva.
Magistraţii de la Alba Iulia au dat sentinţa finală în procesul în care s-a judecat recursul formulat de Parchet, împotriva hotărârii pronunţate de Judecătoria Deva. Soluţia atacată presupunea unirea celor două dosare rezultate în urma rechizitoriilor din august 2008, respectiv din octombrie 2010. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, „magistraţii au admis recursul declarat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi au decis disjungerea dosarelor. Astfel, cauza din dosarul nr. 04652/221/2008 este trimisă spre continuarea judecăţii la Judecătoria Deva. De asemenea, cealaltă cauză, din dosarul nr. 4893/221/2010 este restituită procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru refacerea urmăririi penale“. Cosmin Muntean a mai adăugat că decizia este definitivă.
De asemenea, magistraţii au dispus soluţionarea excepţiei stabilite de instanţa din Deva. Astfel, cauza în care 15 inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru furt calificat de obiecte de patrimoniu cultural, va fi restituită Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, urmând ca acesta să-l înainteze Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru refacerea urmăririi penale. Asta, deoarece, Judecătoria Deva a stabilit că doi dintre inculpaţi, foşti poliţişti, au permis comiterea unor furturi cu consecinţe deosebit de grave, valoarea prejudiciului fiind de 4.601.075 de euro, ceea ce atrage competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura