Categories: Sport

Lumini şi umbre la Gala Sportului Hunedorean

Ciprian Marinuţ

Cei mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2012, cei mai buni antrenori şi cele mai performante cluburi au fost premiaţi, ieri, de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în cadrul „Galei Sportului Hunedorean 2012”. Evenimentul a avut străluciri graţie valorii şi „sufletului” familiei sportului hunedorean, dar şi părţi „întunecate” din cauza unor erori din clasamentul la discipline neolimpice şi a dezinteresului autorităţilor.

Bucurie tristă
Gimnasta Raluca Haidu (foto), de la CNS CSS  „Cetate” Deva, sportiva numărul unu a judeţului în anul 2012, a râs cu un ochi şi plângea cu celălalt la evenimentul de ieri. Campioana europeană cu echipa României a primit ultimul trofeu al vieţii de sportivă, întrucât cu scurt timp înaintea acestei gale a anunţat că se retrage din activitatea competiţională. Cei mai mulţi dintre ceilalţi nouă sportivi din ierarhia la discipline neolimpice sunt la început de drum şi pot visa să ajungă mai sus pe drumul performanţei sportive, iar pasiunea şi valoarea lor îi îndreptăţşte să spere la noi succese. Cel mai bun antrenor hunedorean al anului a fost desemnat Florin Cotuţiu, fostul tehnician al gimnastei Raluca Haidu. În topul cluburilor publice, lider a fost, la fel ca în ultimii ani, CNS CSS „Cetate” Deva, iar la cluburi private cel mai bun a fost CS Comexim Lupeni, câştigător şi la multe alte precedente ediţii.

Erori, dezinteres, diluare
Laureaţii din categoria disciplinelor neolimpice au rămas cu un gust amar după festivitatea de ieri, deoarece clasamentul la această categorie este suspect de erori. Cea mai evidentă greşeală a fost semnalată de cotidianul nostru încă de la anunţarea de către DJTS a ierarhiei şi îl are în vizor pe karatistul Mihail Plop, plasat pe treapta a treia a podiumului. Acesta apare în top pe podium pe motiv că ar fi campion mondial la Campionatul Mondial de karate eur&ka de la St. Polten (Austria), desfăşurat în perioada 2-3 noiembrie 2012. Problema este că la St. Polen în Austria s-a desfăşurat în realitate un Campionat European de karate Wadokai, iar respectiva federaţie are afiliate doar ţări din Europa. DJTS s-a culcat pe-o ureche şi nu a modificat ierarhia în ciuda atenţionării noastre, pentru că performanţa respectivă este înregistrată cum au calculat-o ei la ANST. Însă Mesagerul Hunedorean va face demersuri la ANST, pentru corectarea erorii şi va cere corectarea clasamentului în consecinţă.
Dincolo de acest neajuns, Gala Sportului a fost diluată de absenteismul unora dintre performeri şi de dezinteresul autorităţilor. Unii dintre laureaţi au lipsit din motive obiective (cantonamente, dificultăţi de transport etc), alţii din cauze subiective, iar autorităţile nu s-au obosit să facă act de prezenţă, nefiind an electoral.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Modificarile au fost facute la MTS in urma cu cateva zile iar noi am facut in consecinta o foarte mica modificare in clasament respectiv, sportiva clasata initial pe locul 4 a urcat pe locul 3 alaturi de Plop ( care isi merita locul chiar daca s-a corectat titlul de CM cu cel de CE) intrucat cele 3 titluri de CE ale acestuia sunt echivalente ca punctaj cu rezultatele sportivei Rizescu Anamaria. Asa ca, daca ai avut dreptate in legatura cu concursul de la St Polten, faci greseli ce tin de deontologia ta profesionala neapeland la prima si principala sursa de informare pentru a afla ce s-a intamplat dupa rectificarea unui rezultat sportiv. Atunci cand ai in evidenta cateva mii de rezultate sportive cum sunt colegii nostri de la MTS, poti sa faci si erori. Nu suntem toti perfecti ca tine Cipriane. Pe de alta parte cat de corect esti daca iti permiti sa faci comentarii despre un eveniment la care nu ai participat?
    Vad ca ai libertatea sa scrii ce vrei si cum vrei. eu traiesc cu speranta ca intr-o te vei opri. Cu toate acestea noi respectam ziarul la care esti angajat (ca dovada avem si abonament - deocamdata, pentru ca nu stim cum vom sta cu bugetul) si nu vom ezita sa colaboram ori de cate ori este cazul. Cu respect SIMINA Marius

  • Amandoi gresiti, si DJTS prin MArius Simina si Ciprian Marinut. ce legatura au sporturiile olimpice cu cele neolimpice?de cand se fac clasamente la comun?de cand karatele- Wadokai este sport olimpic?va rog recalculati clasamentele sau faceti 2 clasamente ca in trecut:unul ptr sporturi olimpice si altul pt sporturi neolimpice.Daca nu, e=asta e bataie de joc!

  • Domnule "Perfect" !
    Asa cum a scris mai inainte si domnul Simina (un vechi si bun profesionist in domeniu), cu care in trecut ati lucrat destul de bine, corectarea clasamentului a fost facut cu de ceva vreme, pe situl institutiei judetene, iar pe cel al ANST s-a corectat omologarea rezultatului de la St. Polten.
    Probabil insa, ca dumneavostra in marea foame de a critica si iar a critica (in majoritatea cazurilor destructiv), nu ati mai avut timp ( asa cum deontologia o cere ) sa verificati aceste informatii si in articolul de azi ati dezinformat cititorii. Rusinica !
    In ciuda criticilor repetate ( de mai multi ani )la directei de sport, am vazut in profilul dumneavoasta, de pe un portal de joburi, ca va laudati cu faptul ca ati fost premiat mai demult de aceasta institutie.
    Ati avut dreptate, ca cei de la DJST au gresit, dar si-au corectat greseala si nimeni nu a avut de suferit, poate doar dumneavoasta ... Nimeni nu-i perfect, nici maca dumneavostra !

  • Pt: sa fie 2 clasamente:Olimpice si restul!
    Si dumneavoastra gesiti ! Au fost 2 clasamente, iar karatele wado kai e la neolimpici.
    Mai cititi ... inainte sa va dati cu parerea ...

  • Uite ca e buna si critica asta a mea, chiar asa nedeontologica,daca DJTS si-a asumat eroarea si a modificat clasamentul. In loc sa-mi multumeasca ca i-am salvat de la a comite fals in acte publice, premiind cu bani publici un (singur) sportiv pentru o competitie INEXISTENTA, DJTS continua sa ma acuze de faptul ca am DREPTATE si PARERI. Ei bine sunt liber sa am dreptate si pareri si sunt liber sa fiu in continuare cu ochii pe activitatea DJTS-ului. Cat despre participarea la eveniment... eu cred ca am fost prezent la Gala mai mult decat a fost PLOP la MONDIALE.....

  • Intrebare nevinovata si respectuoasa:
    Oare cum s-au facut modificarile pomenite de dl. Simina si cui au fost prezentate si cand, deoarece nici articolul celor de la Agentia Nationala de Presa Agerpres care sunt mult mai deontologi si mai prezenti la evenimente decat mine nu pomenesc de vreo modificare si prezinta clasamentul tot cu PLOP singur pe locul 3?.

    http://www.agerpres.ro/media/index.php/sport/item/173145-Hunedoara-Retrasa-din-activitate-gimnasta-Raluca-Haidu-a-fost-desemnata-sportivul-anului-2012.html

  • e clar ca autorul articolului e pus numai pe critica,...dovada cea mai clara este ca nici celelalte ziare prezente la evenimente n-au sesizat si prezentat, desi sunt pline de deontologie, modificarea anuntata IN PREMIERA (se pare) aici la comentarii de reprezentantul DJTS

  • Lasati-l dom‘le in pacea lui pe autor.
    E un frustrat cu complex de inferioritate !
    Hai sa ii monitorizam si noi de acum toate greselile pe care le face in viata !
    Cipcirip ...

  • Regret sa constat caci si acum apar tot felul de discutii si comentarii la adresa acestui eveniment sportiv si articole cu aspect de critica nejustificata.D-le Marinut atunci cind ati cerut referiri de la mine in legatura cu rezultatele sportivului Plop Mihail de la Dacicus eu vi le-am pus la dispozitie in mod corect fara a denatura adevarul cu un milimetru.pe saitul A.N.T.S. s-au strecurat doua erori de editare.
    Asa cum am spus pina cind eu am pus la dispozitia dsj-ului rezultatele anului 2012 acestea nu aparusera pe saitul ANST SI NICI EU NICI DSJ HUNEDOARA nu aveam sa stim ca vor aparea erori,dinsii au luat de bune ceea ce au fost scris acolo cind au verificat.In momentul cind ama fost intrebat le-am dat toate detaliile necesare si am luat masuri imediate de corectare a acestora.Referitor la sportivul Plop M el a avut si un rezultat de campionat mondial cu echipa in Lituania.Dar pentru ca in Romania nu s-a acreditat aprtenenta EUR&KA si la W.K.C.acesta nu a fost omologat .Dar rezultatele lui de la St .Polten Austria au fost omologate plasindu-l pe aceeasi treapta a podiumului , clasamentul neschimbinduse. Imi pare rau dar in articolele dv-stra apar mereu mici erori cind este vorba de DACICUS ,una dintre ele fiind si aceea de la Cupa Romaniei Cind V-am comunicat ca din totalul de 52 sportivi inscrisi in competitie la DACICUS 42 s-au intors cu una doua sau chiar patru medalii cistigate in prezenta celor mai buni sportivi ai departamentului si cistigind aceasta intrecere.Dumneavoastra ca ziaristi aveti o mare responsabilitate de a comunica corect evenimentele caci peste tot este vorba pina la urma de eforturi depuse de catre acesti sportivi si tehniciienii lor indiferent de clubul din care fac parte.
    eu sint mindru ca in judetul nostru mai avem inca atitea valori caci stiu bine care este pretul platit pentru realizarea acestora astazi
    Cu respect Iordacicus

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

9 ore ago