Ludovic Orban: Începe o sărbătoare a democraţiei în PNL

Sorina Popa

Ludovic Orban (foto) a declarat, vineri, la Deva, într-o conferinţă de presă, că va începe o sărbătoare a democraţiei în PNL.

Să se implice în deciziile partidului
„După doi ani de zile, în care am avut conduceri numite, de sus în jos, practic, în PNL începe o sărbătoare a democraţiei. Dacă până acum au vorbit mai mult cei de la vârf, de sâmbătă (n.r. sâmbătă, 4 martie 2017 a fost Consiliul Naţional de Coordonare al PNL), cuvântul le aparţine membrilor PNL. Îi chem să se implice în alegerea liderilor la nivel local, naţional, care să pună bazele unei reconstrucţii care să recredibilizeze partidul, a declarat Orban.

Echipa lui, partidul
„Mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL. Vreau să confer partidului caracter, forţă şi credibilitate. În campania pe care o voi desfăşura mi-am propus să merg în fiecare judeţ de cel puţin două ori. În prima trecere mi-am propus să-i ascult pe cei mai reprezentativi membri ai organizaţiilor judeţene. Vreau ca moţiunea, proiectul meu politic, să fie rezultatul consultării PNL, să conţină idei, propuneri, programe pe care le voi auzi de la colegii mei în deplasările din judeţe. La a doua vizită, voi participa la conferinţele judeţene de alegeri, unde îmi voi prezenta echipa. Candidez pentru a garanta unitatea PNL. Echipa mea este partidul”, a declarat Ludovic Orban la Deva.
Ludovic Orban a mai spus că nu-şi va ataca, în campania pentru cea mai înaltă poziţie în partid, contracandidaţii. El susţine că se va rezuma la prezentarea proiectului şi viziunii sale asupra dezvoltării PNL, în speranţa că partidul va redeveni reprezentantul Dreptei autentice, capabil de a se lupta de pe picior de egalitate cu actualul partid de guvernământ. Orban a mai afirmat că este foarte greu de atacat. „Viaţa mea, cariera, sunt arhicunoscute. Adversarii mei au cercetat fiecare pas al carierei mele. Nu am fost niciodată comod, nici pentru şefii din partid, nici pentru alţii. Nu sunt teme cu care să pot fi atacat. Starea mea materială este aproape identică cu cea cu care am intrat în viaţa publică. Sunt un om corect, profund cinstit, care nu am încălcat niciodată legea”, a spus Ludovic Orban.
Orban a mai declarat la Deva că relaţia directă cu membrii de partid le oferă liderilor elementele necesare pentru a putea corecta comportamentul unei formaţiuni politice.
„De multe ori, liderii la nivel naţional au tendinţa de a se rupe de realitate, pentru că, în general, sunt înconjuraţi de către cei din antecameră şi cărora le picură în urechi tot felul de lucruri care nu au nici o legătură cu realitatea. Lucrul acesta trebuie să se schimbe, partidul trebuie să fie un partid viu, care este în permanent contact cu societatea, care primeşte permanent feedback din societate în legătură cu acţiunea sa politică”, a adăugat Ludovic Orban, în conferinţa de presă de la Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.