ActualitateFlash

Lucrările la drumuri, atribuite fără licitaţie publică

Livia Botici

O şedinţă a Consiliului Judeţean Hunedoara, ce se anunţa a fi una paşnică, a fost „aprinsă” de punctul 22 de pe ordinea de zi, care prevede ca serviciile prestate de SC Drumuri şi Poduri SA, intrată în insolvenţă, să fie executate de alte societăţi, desemnate de administratorul judiciar.

„Cine a băgat în faliment SC Drumuri şi Poduri SA?”

Supărat fiind că proiectul cu pricina stabilea ca administratorul judiciar să fie cel care desemnează, fără nici un fel de licitaţie, firma care va prelua, prin cesionare, lucrările contractate de SC Drumuri şi Poduri SA, consilierul judeţean al PDL, Marius Constantinescu, şi-a făcut publice nelămuririle cu privire la acest demers. „Domnule preşedinte al CJ Hunedoara, deocamdată, nu ştim cine se face vinovat pentru intrarea în insolvenţă a Drumurilor Judeţene, pentru că nu ni s-a spus ce s-a întâmplat cu adevărat. Vrem să ştim exact de ce s-a intrat în faliment şi de ce s-au cumpărat mai multe utilaje decât era nevoie. Acum un an şi câteva luni, când s-a propus intrarea în insolvenţă, SC Drumuri şi Poduri SA înregistra datorii de aproximativ un milion de euro, iar la ora actuală, acestea s-au dublat. Care este vinovatul, de ce nu ni-l arată nimeni?”, a întrebat Marius Constantinescu.

„Ne daţi informaţii trunchiate”

Deşi, consilierii judeţeni trebuiau să voteze modelul de contract care se va semna între administratorul judiciar al SC Drumuri şi Poduri SA şi firmele care vor prelua contractele societăţii în insolvenţă, aleşii judeţeni au susţinut că ei nu au fost informaţi cu privire la ce prevede documentul respectiv. „Ar fi trebuit să ne puneţi la dispoziţie şi prevederile acelor contracte pe care le-a avut societatea de drumuri, care după semnarea contractului de cesiune, vor reveni altor societăţi. Ne daţi informaţii trunchiate. Nu înţeleg de ce nu se organizează o licitaţie publică, pentru ca aceste contracte să fie cesionate cu transparenţă?”, mai spune Marius Constantinescu.

Vizibil deranjat de discursul consilierului PDL, Ioan Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, a spus că, legal, nu este nici o problemă dacă administratorul judiciar desemnează firmele cesionare. „Cei care vor prelua contractele vor trebui să le facă la preţurile pe care le vrem noi, Consiliul Judeţean. Iar referitor la modul de selectare al cesionarilor, trebuie să vă spun că nu mai este timp pentru selecţie, iar legea îi permite administratorului judiciar să desemneze pe cei care vor executa lucrările”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara.

One thought on “Lucrările la drumuri, atribuite fără licitaţie publică

  • Nu-mi vine sa cred ca dintre cei peste 600 salariati concediati de la D.P. Deva nimeni nu comenteaza. Probabil toti si-au gasit de lucru si nu au timp de stat pe net. Sau poate le e teama…?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura