Lucrările de la Casa de Cultură Hunedoara s-au mutat în interior

Adriana Năstase

Lucrările la exteriorul clădirii Casei de Cultură din municipiul Hunedoara au fost finalizate, aşa că echipele de muncitori s-au mutat la interior, unde are loc o renovare totală a clădirii, informează cei de la Primăria Hunedoara.

Au luat banii, dar nu au făcut ce trebuia
Scaunele vechi, cortina, mocheta, corpurile de iluminat – toate au fost îndepărtate şi ur­mează să fie înlocuite cu obiecte noi, în ton cu vremurile actuale. Să sperăm că de data asta firma care a câştigat lucrarea va duce la bun sfârşit investiţia şi să nu se mai întâmple ca data trecută când constructorul a lăsat baltă proiectul, a fost plătit, deşi lucrările nu au fost efectuate.
“Clădirea Casei de Cultură, căreia toţi hu­ne­dorenii îi spun „teatru”, a fost ridicată în anii ‘50 şi în cele şapte de­cenii a găzduit mii de spec­tacole teatrale, muzicale, seri „disco”, diverse evenimente de care oamenii îşi aduc a­minte cu nostalgie. În vii­torul apropiat, când reabili­ta­rea va fi completă şi clă­direa va avea toate avizele de funcţionare, ne vom bu­cu­ra din nou de spectacole. Până atunci, însă, întreaga clădire este un şantier. Se montează şi demontează schele, muncitorii aplică so­luţii pe ele­men­tele decorative de pe tavanul sălii de spec­tacole de la etaj, unii montează geamurile uriaşe, alţii curăţă sau vopsesc. Departe de „haosul organizat”, arhitectul şef şi dirigintele de şantier discută despre culorile pe care le vor avea scaunele noi, mo­cheta şi cortina. Apropo de scaune, în sala mare vor fi nu mai puţin de 483 de locuri. Spectacole să fie – dar nu şi pandemie! – şi vom avea, în sfârşit, un loc modern în care să organizăm toate evenimentele care nu se pot des­făşura în aer liber”, afirmă Dan Bobouţanu (medalion), primarul municipiului Hunedoara.

Aproape trei milioane de euro
Lucrările la proiectul „Reabilitare Casa de Cultură Municipiul Hunedoara” au început în vara anului 2020. Valoarea contractului este de peste 2,7 milioane de euro, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la data primirii ordinului de începere a lucră­rilor. Proiectul este finanţat de Consiliul Ju­de­ţean Hunedoara, dar şi Primăria municipiului Hunedoara are o contribuţie financiară importantă.

One thought on “Lucrările de la Casa de Cultură Hunedoara s-au mutat în interior

  • 22 ianuarie 2021 la 11:39
    Permalink

    Felicitari !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare