Longeviva gimnastă Oksana Şuşovitina vrea la Tokyo 2021…

29 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Gimnasta uzbecă Oksana Şuşovitina (foto), care spera să participe în această vară la Olimpiada de la Tokyo, va trebui să aştepte până în 2021 pentru a îmbunătăţi recordul pe care l-a stabilit în urmă cu patru ani, când a devenit cea mai vârstnică gimnastă participantă la Jocurile Olimpice.

Imediat după ce a aflat de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo până în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, gimnasta a confirmat că îşi va mai prelungi cariera până în vara viitoare, pentru a putea concura la marele eveniment sportiv din capitala Japoniei.
„Aveam de gând să-mi închei cariera la Jocurile de la Tokyo, iar acum nu îmi voi schimba planurile. Un alt sezon în sală”, a declarat Şuşovitina, care va împlini 45 de ani în luna iunie. Ea şi-a făcut debutul în competiţiile olimpice la Barcelona, în 1992, şi este un miracol permanent într-o disciplină dominată de adolescente-minune.
Olimpiada de la Tokyo va fi a cincea pe care Oksana Şuşovitina o va disputa sub culorile Uzbekistanului, o ţară cu 33 milioane de locuitori, unde notorietatea sa este atât de mare, încât a fost editat şi un timbru cu efigia sa. Şuşovitina şi-a câştigat locul pentru JO de la Tokyo cu ocazia Cupei Mondiale care a avut loc anul trecut la Stuttgart (Germania). Ea a fost beneficiara realocării locurilor de către FIG, după distribuirea acestora pe echipe. Deşi este deja calificată pentru proba de sărituri, ea nu ezită să se pregătească pentru a lua parte la calificările pentru concursul individual compus al JO. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Florentina Marincu Iuşco: şi noi stăm acasă…

Atleta hunedoreancă Florentina Marincu Iuşco (foto), calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, salută decizia CIO de a amâna cea...

Se discută datele de reprogramare pentru Jocurile Olimpice

O nouă teleconferinţă a avut loc între Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic şi reprezentanţii din fiecare ţară, cu privire...

Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!

Primăria Deva a deschis un cont de solidaritate la Trezoreria Deva.

Închide