Locuinţe modulare pentru romi, în Deva

Primarul Devei, Petru Mărginean, vrea să-i mute pe romi şi nu numai pe ei, ci pe toţi devenii care nu au condiţii civilizate de trai, în locuinţe modulare, după modelul preluat de edilul şef al Constanţei, Radu Mazăre. Cu punerea în practică a acestui proiect a fost însărcinat viceprimarul Ovidiu Moş, care a şi fost la Constanţa, unde a discutat cu Mazăre şi a văzut că acolo funcţionează perfect programul respectiv.

„Vom identifica numărul celor care au nevoie să fie mutaţi în asemenea locuinţe modulare, nu vor fi doar romi, ci şi alţi cetăţeni, care trăiesc în prezent în condiţii mizere. Apoi, vom identifica şi amplasamentul unde vor fi aşezate aceste locuinţe modulare. Este vorba de module pe două nivele, cu 48 de camere, fiecare cu baie, cu o plită şi o chiuvetă. În zonă, vom construi şi o cantină, un loc de joacă pentru copii, dar şi o bisericuţă”, a declarat viceprimarul Ovidiu Moş.
În Deva, doar peste linie, trăiesc aproximativ 800 de romi, care au condiţii mizere de trai. Ei creează permanent probleme fermierilor din zonă, cărora le fură mereu din culturi. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

4 ore ago