Locuieşte într-o maşină abandonată

Cristina Ghenea

Un tânăr de 25 de ani, din Deva, este nevoit să doarmă prin maşini abandonate, după ce, în urmă cu mai bine de patru ani, a rămas pe drumuri. Bărbatul spune că a solicitat în repetate rânduri ajutorul primăriei, însă, deocamdată, fără rezultat.

Probleme cu tatăl vitreg
Florin Pâs spune că a locuit, până în 2008, împreună cu părinţii şi fraţii săi. S-au înghesuit, ani la rând, şapte persoane într-o cameră de cămin, însă în cele din urmă, din cauza unor neînţelegeri pe care le-a avut cu tatăl său vitreg, a fost nevoit să-şi găsească o altă casă. Lucru aproape imposibil, spune bărbatul, pentru că nu are nici venituri stabile, nici ajutor din partea nimănui. „În toţi anii ăştia, am dormit pe unde am putut. În 2010, m-am internat în centrul de adulţi de la Simeria Veche, pentru câteva luni, până în 2011, când am ajuns, din nou, în stradă. Acum, dorm într-o maşină abandonată, ca să mă feresc, cât de cât, de ploaie, cel puţin. Muncesc cu ziua pe unde pot, dar de când vine frigul, mi-e mai greu să-mi găsesc de lucru“, a povestit Florin. Îngrijorat de faptul că iarna e tot mai aproape, tânărul întreabă periodic, la primărie, de o locuinţă socială. Spune, însă, că deşi are dosarul depus de mai bine de trei ani, nimeni nu îl ajută cu nimic.

Rămâne în aşteptare
Reprezentanţii Serviciului Public Local de Asistenţă Socială (SPLAS) Deva confirmă situaţia bărbatului, spunând că, într-adevăr, acesta se află pe lista de priorităţi. „Persoana respectivă a depus cerere pentru locuinţă în 2009. Este pe lista de priorităţi, la poziţia 113 pe anul acesta, însă până la sfârşitul lunii în curs, trebuie să vină la noi, pentru reactualizarea dosarului, ca să se menţină pe listă şi anul viitor. În 2010, i-a fost repartizată o locuinţă în căminul de pe Aleea Moţilor, i s-a explicat cum intră în posesia acesteia, însă nu a dat dovadă de înţelegere cu privire la procedura legală şi apoi nu a mai venit. Dacă anul viitor, se vor mai construi noi locuinţe, are şanse să intre şi el în posesia uneia dintre ele“, a declarat şefa SPLAS Deva, Elena Ivan. Cu alte cuvinte, iarna care bate la uşă îl va prinde pe Florin tot pe drumuri.

Un gând despre „Locuieşte într-o maşină abandonată”

  1. e vorba de acum de azi nu de maine de anul viitor,desteptiilor!ajutati-l acum, cand are nevoie!

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.