Categories: Comunitate

Linie telefonică gratuită pentru victimele violenţei în familie

Tot mai multe crime se petrec în țară, femeile căzând victim soților geloși. Cu toa­te că legea e de partea lor, iar ordinele de restriciții se dau acum mai rapid, cri­mele tot au loc. Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) desfăşoară Campania naţională de informare cu privire la linia telefonică 0800.500.333, la care pot fi semnalate ca­zurile de violenţă domestică, discri­mi­nare şi trafic de persoane.

Consiliere primară
Numărul 0800.500.333 poate fi apelat GRATUIT din orice reţea cu acoperire na­ţio­nală. Linia telefonică de urgenţă este de­ser­vită de mai mulţi operatori care oferă infor­ma­ţii cu privire la prevederile legale şi mă­su­rile de sprijin, serviciile sociale adecvate nevoilor victimelor, îndrumare şi consiliere primară, precum şi orientări şi recomandări pen­tru soluţionarea situaţiilor care au de­terminat apelarea numărului unic, fiind ex­pli­cate demersurile pe care victima le poate iniţia pentru depăşirea situaţiei de criză.
Numărul unic 0800.500.333 poate fi ape­lat atât de victime ale violenţei do­mes­tice, discriminării sau traficului de persoane, cât şi de membri ai familiei acestora, rude, prieteni, vecini, martori sau alte persoane care au cunosştinţă despre existenţa unui astfel de caz.
O altă componentă a campaniei d­e­rulate de ANES o reprezintă promovarea aplicaţiei mobile gratuite “Bright Sky Ro”, lansată de Fundaţia Vodafone în par­te­neriat cu Poliţia Română, cu scopul de a oferi sprijin spe­cializat victimelor violenţei în familie.
Aplicaţia este disponibilă în App Store şi Google Play, în limbile română, engleză şi ma­ghiară şi cuprinde, printre altele:o bază de date cu servicii de asistenţă, care per­mite utilizatorului să ia legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află, informaţii despre prevederile legale care pot proteja victimele violenţei do­mes­tic, posibilitatea înregistrării, într-un jurnal secret, la o adresă de e-mail aleasă de vic­ti­mă, a unor informaţii şi dovezi (text, audio, video sau foto) care pot fi folosite de către vic­timă. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

17 ore ago