Liga a IV-a va începe la finalul lunii august

04 AJF HD Mircea SirbuOvidiu Mănăstire

Cel mai important eşalon fotbalistic hunedorean îşi va începe ediţia de campionat 2016-2017 în 27 august. Anunţul a fost făcut de către Mircea Sîrbu (foto), preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Hunedoara, care a precizat că noul sezon ar putea cuprinde 14 grupări.

Perioadă de înscriere de două săptămâni
Perioada de înscriere în campionatele organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a început în 27 iulie şi se va încheia în 12 august. Echipele trebuie să depună până la data limită, la sediul AJF Hunedoara, documentele necesare înscrierii în campionat, respectiv cerere tip de înscriere în campionat, formular de reactualizare a datelor Clubului Sportiv sau a Asociaţiei Sportive şi taxa de participare în campionat. În 17 august va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv din cadrul AJF Hunedoara, în care se vor pune la punct ultimele detalii ale desfăşurării noului sezon competiţional.

Înţelegători cu problemele financiare
Preşedintele AJF Hunedoara, Mircea Sîrbu, speră ca noul campionat să fie unul atractiv, care să aducă publicul pe stadioane. „Nu e firesc să jucăm meciuri în prezenţa a 10 spectatori, de aceea şi echipele sunt responsabile cu spectacolul fotbalistic. În ceea ce ne priveşte vom face totul ca această competiţie să se desfăşoare normal şi cu reguli de securitate care să fie puse în practică. Ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că arbitrajul nostru e în creştere”, a explicat şeful forului fotbalistic hunedorean. Acesta a precizat că taxa de înscriere în campionat este neschimbată dar AJF Hunedoara este tolerantă în achitarea ei, acceptând-o şi în rate. „Noi nu suntem absurzi şi înţelegem echipele care au greutăţi. De asemenea, vom avea întâlnire cu Jandarmeria, Poliţia şi alţi factori responsabili cu ordinea la meciuri pentru a pune la punct ultimele detalii legate de siguranţa celor care participă la campionat”, a spus Mircea Sîrbu.

Regulamentul e la fel pentru toată lumea
Şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal hunedorene a făcut precizări clare la echipele care îşi doresc să reintre în Liga a IV-a după ce s-au retras în anii precedenţi. Sîrbu a explicat că forul condus de el nu face nici un rabat de la regulament. „Să fie clar, regulamentul este regulament pentru toată lumea. Cele două echipe vor putea reveni, dar în Liga a V-a. În Liga a IV-a ar putea fi acceptată conform regulamentului doar CFR Simeria, pentru că a avut activitate la nivel de juniori republicani”, a afirmat Sîrbu, care a mai dezvăluit că nici o echipă din eşalonul patru hunedorean nu a primit invitaţie din partea FRF pentru a juca în Liga a III-a. „Din punct de vedere al regulamentului, nu este normal să se întâmple asta. Nici o formaţie din Liga a IV-a nu a fost invitată să joace în Liga a III-a. Dreptul  îl au doar echipele care şi-au câştigat locul după disputarea meciurilor de baraj”, a încheiat Mircea Sîrbu.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.