Liderul social- democraţilor hunedoreni a mai risipit din ceaţă: PSD va avea propriul candidat la Primăria Deva

Sorina Popa

Toată lumea aşteaptă să vadă cine este candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Deva. Social-democraţii hunedoreni însă ne ţin cu sufletul la gură şi amână să dea un nume.
Ca urmare, în media locală şi chiar în rândul politicienilor locali din celelalte partide, se vehiculează tot felul de variante. Ultima dintre ele ar fi că fostul primar al Devei, Mircia Muntean, care a fost anunţat oficial, cu mare tam-tam, drept candidatul PSRO – partidul condus de Mircea Geoană – la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, va reveni la UNPR şi va candida la funcţia de edil şef din partea acestui partid, susţinut şi de PSD, care nu îşi va nominaliza un candidat.
Pentru a lămuri totuşi lucrurile, l-am abordat, ieri, după-amiază, pe deputatul Laurenţiu Nistor (foto), preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD. Acesta a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că în mod sigur, Mircia Muntean nu va fi candidatul PSD la Primăria Deva şi nici nu va fi susţinut de social-democraţi la alegerile din 5 iunie.
„În mod cert, Mircia Muntean nu va fi candidatul nostru la Primăria Deva şi nici nu îl vom susţine, deoarece noi vom avea un candidat, pe care îl vom anunţa la începutul lunii viitoare. Am făcut alte sondaje şi ce pot să spun acum este că persoana respectivă are carnet de partid de peste şapte ani şi are un post de conducere în prezent”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor.
În ceea ce priveşte candidaturile pentru Consiliul Judeţean, şeful social-democraţilor din judeţ a afirmat că foarte puţini dintre aleşii PSD se vor mai afla pe listă la alegerile de anul acesta. „PSD Hunedoara nu va nominaliza pe cineva pentru şefia instituţiei judeţene, pentru că preşedintele va fi ales prin vot secret din rândul consilierilor judeţeni”, a adăugat Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean