Licitaţie pentru administrarea parcãrilor

Nicolle Ebner

Criza economică are şi părţile ei bune. Încasările din ce în ce mai mici la bugetele locale, determină administraţiile publice să nu mai fie atât de darnice când e vorba de contracte. Astfel, Primăria Deva a renunţat la ideea unei asocieri cu firma Urban Construct SA Deva, în vederea administrării parcărilor din oraş şi a decis să scoată serviciul la licitaţie.

Ofertă controversată…
SC Urban Construct SA Deva administrează parcările din oraş încă din anul 1999, contract de concesiune ce expiră în data de 8 noiembrie 2009. La sfârşitul lunii august, societatea propune Consiliului Local Deva o asociere, în urma căreia să menţină monopolul pe parcările din reşedinţa de judeţ pentru încă vreo cinci ani, iar în schimbul colaborării, în visteria primăriei să intre nici mai mult, nici mai puţin decât 3.500 euro pe an. Asta, în condiţiile în care, în Deva, sunt 765 de parcări cu plată – majoritatea celor de pe marginea arterelor principale de circulaţie fiind realizate cu bani de la bugetul local – iar SC Urban Construct încasează o taxă de 1 leu/oră. La acea vreme, „generozitatea” societăţii a stârnit vii reacţii de nemulţumire din partea aleşilor locali, care nu au fost de acord cu un aranjament financiar atât de dezavantajos pentru Primăria Deva.

…şi contraofertă
Între timp, şi SC BV Dasler SRL Deva a solicitat asocierea cu Consiliul Local Deva, în vederea exploatării, amenajării şi întreţinerii parcărilor publice cu plată, prin urmare, primăria trebuie să scoată la licitaţie acest serviciu. Iar condiţiile impuse de aleşii locali sunt mai mult decât avantajoase pentru administraţie şi conducătorii auto. Prin urmare, redevenţa minimă ce trebuie plătită de către societatea care va câştiga licitaţia porneşte de la 20.000 lei/lună, societatea fiind obligată să monteze, în primul an al contractului, două aparate de taxare noi (în nici un caz second-hand), omologate metrologic. Dacă nu se investeşte în aparate de taxat, se reziliază contractul. Iar după expirarea celor cinci ani prevăzuţi în contractul de administrare a parcărilor, aparatele trec în proprietatea primăriei.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Pai nu le mai da cascavalul pt. ca astia de la Urban nu mai executa la fix tabla impartirii. Miricia stie DE CE!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

2 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

2 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

2 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

2 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

2 ore ago