Categories: ActualitateFlash

Liceul „Traian“, salvat de la închidere

Nicoleta Popa

După întâlnirea de ieri, dintre inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru, şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Liceul Teoretic „Traian” nu se va închide. Acesta va funcţiona ca şi până acum, ca personalitate juridică, iar elevii şi dascălii nu vor mai fi nevoiţi să se mute de la 1 septembrie, într-o altă clădire.
Cine a pus umărul
Cei care au făcut în aşa fel încât Liceul „Traian“ să funcţioneze în continuare sunt Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, responsabil în învăţământul preuniversitar, Ioan Păunică, director general în Ministerul Educaţiei, Tiberiu Iacob Ridzi, preşedintele filialei judeţene a PDL şi Alexandru Lăutaru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.
„S-a făcut în aşa fel, încât să se eficientizeze activitatea din liceu şi să se poată finanţa aproximativ 100 la sută. Înainte, dacă nu se lua măsura comasării, Liceul „Traian” se putea finanţa singur doar 60 la sută, dar în urma discuţiilor avute la Bucureşti, s-au luat decizii, astfel încât să se asigure finanţarea în totalitate”, a declarat inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru.
„Am pus umărul ca Liceul „Traian” să funcţioneze în continuare. Consider că e normal ca elevii să fie puşi în centrul atenţiei, şi nu alte interese”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, liderul PDL Hunedoara.
Elevii nu s-au dat bătuţi
Potrivit măsurilor de reorganizare a reţelei şcolare din judeţul nostru, Liceul Teoretic „Traian” trebuia să se comaseze cu Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi”. Elevii de la „Traian” nu s-au dat bătuţi, ei chiar au protestat împotriva acestei măsuri, susţinând că liceul unde învaţă este unul cu tradiţie în Deva. În plus, părinţii lor au depus un memoriu la Inspectoratul Şcolar, prin care îşi manifestau nemulţumirea faţă de această decizie. Memoriul a ajuns ieri pe masa Ministerului Educaţiei, iar în urma unor lungi discuţii, s-a luat măsura salvatoare atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ma intreb daca era un liceu unde nu studiau copiii oamenilor ce au influienta si ar fi fost un liceu oarecare ce s-ar fi intamplat? Liceul Traian nu mai are demult performanta. ce produce pentru comunitatea Devei? Someri. sau absolventii pleaca in alte centre fara a se mai intoarece. Numarul profesorilor este mare iar calitatea lor a inceput sa fie tot mai slaba, ca sa isi faca normele se recurge la optionale. Dupa ora 12 sunt putine lasele care se mai afla in scoala. Din nou o masura populista.

  • Deci cine o scris mai sus ar fi bine sa taca sa nu mai comenteze aiurea..cei ce comenteaza de ce se intamlpa in liceul traian este clar ca e o persoana cu viitorul in punga si punga e sparta asa ca rog liniste in grajd!
    Nu mai faceti comentarii aiurea...nu va mai obositi ca nimeni nu va baga in seama!

    Sal

  • Teodor nu te supara... dar ce liceu mai da performanta?...daca analizezi bine nici Decebal-ul nu mai e ce era... si asta mi-au spus-o oameni care au trecut prin acel liceu si ii vad noile generatii... Problema profesorilor nu ar trebui sa aiba treaba cu elevii. Profesorii materiilor de baza... Matematica, Lb. Romana, Fizica, Chimie, Engleza, Franceza, Informatica nu sunt multi si pot sa spun ca isi fac cu adevarat treaba. Am facut 2 ani la C.T. Transilvania, dupa care m-am mutat la Traian si am ramas uimit cat de in urma am fost cu materia, dar datorita profesorilor buni la aceste materii de baza am reusit sa recuperez 2 ani de materie intr-un singur an... Reforma in sistem nu trebuie inceputa de la elevi, ci de la modul de predare, si volumul materiei.

  • Nu mai injurati mah... vorbiti civilizati ca nu rezolvati nimic daca injurati si jigniti in toate partile...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

15 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

15 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

15 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

15 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

15 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

15 ore ago