Liberalii l-au pus pe un agricultor să verifice proiectele de management sanitar

Sorina Popa

Ceva e putred la Spitalul de psihiatrie din Zam! Lucrurile trebuie să fie verificate de către Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi, poate de anchetatori. Pentru că acolo sunt pacienţi care sunt fără apărare, iar cei din administraţia unităţii, adică şefii, se poartă de parcă ar fi moşia lor. Ieri, directorul financiar ar spitalului, Mihai Ianoş, a avut tupeul să spună că sună la 112 dacă reprezentantul MESAGERULUI HUNEDOREAN nu părăseşte incinta. Aşa se procedează la Zam!

Consilier PNL cu nevasta angajată a spitalului
Să spunem că ieri s-a întrunit comisia pentru soluţionarea contestaţiei formulate de unul dintre candidaţii la postul de manager al spitalului. Preşedintele comisiei, un agricultor (n.r.-fără să fie un lucru rău acela să ai o asemenea meserie), la un concurs cu proiecte de management în sis­temul medical. O adevărată batjocură la adresa hu­nedorenilor! Şi, colac peste pupeză, preşe­dintele respectiv, consilier local PNL la Zam, are ne­vasta angajată la această unitate medicală. Înainte cu o zi de întrunirea comisiei de con­tes­taţie, lucrurile păreau tranşate, în sensul că Marius Romică Simonescu, consilier local PNL, preşedintele comisiei de soluţionare a con­tes­taţiilor, a avut misiunea de a nu permite ca Ciprian Luca să ia o notă mai mare ca a lui Nicuşor Ştefan. Ceea ce s-a şi întâmplat, Ştefan a rămas câştigător al funcţiei de manager. Pentru că Luca nu e liberal. Scurt! Ordinul, au spus surse din spital, ar fi venit de la Vetuţa Stănescu, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL. Contacată, deputatul Vetuţa Stănescu a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că nu este nimic adevărat din toate astea şi că nici măcar nu-l cunoaşte pe consilierul Simonescu din Zam. Atunci, cine se află în spatele acestor aranjamente? Are curajul vreun om politic din judeţ să spună adevărul?

Fără presă în sală!
Marius Romică Simonescu era, înainte de toate, incompatibil cu preşedinţia comisiei de con­tes­taţii, pentru că soţia sa lucrează în unitate, iar unul dintre candidaţi este manager interimar. Este foarte simplu:organizatorii concursului nu au ţinut cont de lege, iar pentru asta solicităm Ministerului Sănătăţii să verifice de ce a fost permis acest lucru. Nu de alta, dar să ştie toată lumea de ce sunt în stare unii membri de partid pentru o func­ţie la stat. MESAGERUL HUNEDOREAN a participat la concurs, iar ieri a vrut să asiste la şedinţa co­misiei de soluţionare a contestaţiei. Rând pe rând, salariaţi ai spitalului au venit în biroul unde s-a ţi­nut şedinţa, ca să spună reporterului MESAGERULUI HUNEDOREAN să plece! De la secretară, la direc­torul financiar, toţi au susţinut în cor că jurnaliştii nu au ce căuta acolo! Aşa spune legea, au cântat ei incontinuu. Pentru informaţia lor, legea nu arată niciunde că nu e voie să asişti la o asemenea dezbatere. Oare de ce le-a fost frică oamenilor? Că reporterul ar fi văzut că preşedintele comisiei habar nu are să analizeze un proiect de mana­ge­ment, el fiind agricultor? Sau că se puteau scoate la iveală alte şmenuri făcute de cei din comisia de examinare?
De aceea merg lucrurile aşa bine la noi, că sunt făcute concursuri doar cu pile, iar sistemul este, evident, putred.

7 comentarii la „Liberalii l-au pus pe un agricultor să verifice proiectele de management sanitar

 • 11 iunie 2021 la 8:19
  Legătură permanentă

  Sper sa ramana doar ei si acolitii lor acolo si in calitate de pacienti . Referitor la proiectele demanagement ale ambilor candidati au fost de nota 4 ,cu m-ai multe informatii avute de interimar . Nici unul dintre ei nu ar fi meritat acel post , acolo este nevoie de o reforma a intregii resurse umane ,care sunt doar consumatori de resurse .

 • 11 iunie 2021 la 8:30
  Legătură permanentă

  Pai dl Nicușor nu a fost și manager la spitalul din Hunedoara?

 • 11 iunie 2021 la 9:09
  Legătură permanentă

  Bravo Sorina Popa!
  Te lupti din greu pentru psd-istii tai!
  Daca tot ai spus ca managerul intermiar este de la PNL trebuie sa spui ca celalalt candidat a fost parlamentar PSD de Arad.
  Cum ar fi condus spitalul cineva care trebuie sa faca naveta de la Arad?

  Astept sa investighezi cum a ajuns Radu Barb director la consiliul judetean sau membru in consilii de administratie fara nicio experienta sau pregatire in domeniu. Sau nevasta lui directoare in prefectura.

  De ceilalti manageri pusi pe la spitale spui ceva?

  La Deva au schimbat vreo 6, unul mai habarnist ca altul, la Geoagiu o inginera silvica, managera veche de la Zam era inginera si aia.

  De Teatrul din Petrosani scrii ceva? Nimic ilegal pe acolo?

 • 11 iunie 2021 la 10:48
  Legătură permanentă

  Pai asa fac ei performanta. Asa cum l-a pus si pe militianul puscarias cu fata de interlop berbecaru. Auzi city manager. El habar nu are de ad-tie. Cu asa oameni mergem doar in jos.

 • 11 iunie 2021 la 11:09
  Legătură permanentă

  FELICITARI D-NA ZIARISTA .Rusine tuturor celor care au pus si vor pune interesele politice si personale ,m-ai presus decat interesul cetatenilor .Din pacate nu este caz singular ,poate se vor sesiza si organele competente .

 • 11 iunie 2021 la 13:18
  Legătură permanentă

  Interesati-va ce a facul la Stei,Luca si apoi mai vorbiti!

 • 12 iunie 2021 la 22:01
  Legătură permanentă

  Clasic…la Apaprod dinozaurul de acolo a pus că șef de tură un „inginer” care nu are nici măcar liceul !
  Dar să vă spun cum am aflat.
  Vine fiică-mea într-o zi să mă ducă acasă ,la sfârșitul turei și când parchează mă vede că-i zic „Trăiți” lu șefu’ iar apoi mă întreabă cine era tipul pe care l-am salutat.Șeful de tură ,îi răspund eu,inginerul .La care ea pufnește în râs și zice : Ce inginer tu că ăsta nu a terminat nici liceul,era repetent tot timpul!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.