Liberalii hunedoreni, de acord cu alegeri comasate

Carmen Cosman

Liberalii hunedoreni sunt de acord cu propunerea de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare, însă spun că doar în condiţii de legalitate absolută.


Vicepreşedintele PNL Hunedoara, Tiberiu Balint, a declarat că acest lucru se poate face doar prin devansarea termenului pentru alegerile parlamentare. „Suntem de acord cu comasarea alegerilor, iar ca aceasta să respecte legea trebuie ca parlamentarele să se ţină odată cu localele, în luna iunie. Asta, deoarece mandatul aleşilor locali se poate prelungi doar în două cazuri excepţionale: de război şi de calamitate”, a declarat Balint. Iar ca scrutinul pentru Parlament să respecte legea, Balint a identificat două posibilităţi. Astfel, acesta spune că ori sunt declanşate alegeri anticipate, ori alegerile sunt organizate concomitent, dar mandatul parlamentarilor va începe după expirarea celor patru ani de mandat al actualilor aleşi, adică la începutul lunii decembrie.
Pe de altă parte, ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat că alegerile parlamentare nu pot avea loc mai devreme, odată cu cele locale, deoarece trebuie modificată Constituţia, care prevede că mandatul Parlamentului este de patru ani, iar în acest moment nu se poate face acest lucru. „Lucrurile sunt clare, în Constituţie ne spune clar: mandatul parlamentarului este de patru ani. Nu poţi să le aduci nici mai devreme, nici mai târziu decât dacă modifici Constituţia, iar în momentul de faţă nu cred că o putem modifica pe acest aspect“, a spus Igaş.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Cei doi sunt niste tampiti, Crin Antonescu a declarat ca pnl nu este de acord, Balint iar era beat ca de obicei?

  • ...i-a venit glas la Ţîpitu!!! Plimbătorul de geantă,cum i-a zis Munteanu Mircia!! Dracu să-l bage-n Munteanu că el l-a promovat!!
    A-nvăţat trei fraze şi acum e mare deputat,...de pe locul 3!!! Au impresia că-i mai votează cineva pe aceşti handicapaţi din foto????Sigur cu ăştia, perde-ţi alegerile!!!Nu sunt departe de PDL-işti!!
    Igaş,branconierul,ghidonatul lui Băsescu,uită că mai pot fi şi anticipate dar numai dacă vreau Ungurii!!!

  • Cine sunt cei doi pacalici din poza ?Una zice Antonescu si alta zic ei ,am impresia ca sunt niste prosti, care vorbesc doar pentru a se vedea in presa

  • Desteptilor cei doi pe care voi ii faceti plimbatori de geanta si beti, sunt niste oameni foarte inteligenti, verticali care vor numai binele cetatenilor din Deva.
    Apropo D-ul Mircia fostul primar a adus primaria din deva la pragul falimentului cu datori care nici copii copiilor nostri nu o sa il acopere, unde sunt acesti bani ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

4 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

4 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

4 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

4 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

4 ore ago