Liberalii, câte patru pe un loc, pentru primãrii

Natalia Bumbac

Liberalii hunedoreni care râvnesc la funcţiile de primari pentru oraşele şi municipiile din judeţ au avut termen până la începutul acestei luni să-şi anunţe, în interiorul partidului, intenţia de a candida. Listele cu potenţialii candidaţi, care vor intra în cursa electorală din 2016, au fost discutate în organizaţia judeţeană a PNL Hunedoara, luni, 3 august, urmând ca, acolo unde partidul nu are un primar liberal, candidaţii anunţaţi să fie supuşi unor analize sociologice.
Ca de obicei, fac sondaje
„Acolo unde avem primari în funcţie, este clar că ei vor fi candidaţii noştri la alegerile locale din 2016. În celelalte situaţii, unde avem mai mulţi pretendenţi la primării, vom face sondaje de opinie. Persoanele care vor îndeplini cel mai bine cerinţele electoratului vor intra în cursa electorală din partea PNL Hunedoara. Sondajele vor fi efectuate la nivel naţional de două societăţi de sondare a opiniei publice. Avem avantajul că în două municipii importante din judeţ, Deva şi Hunedoara, avem primari în funcţie. Aceştia, dar şi edilii din Haţeg şi Călan, şi-au anunţat intenţia de a candida şi au susţinerea partidului. În celelalte localităţi urbane din judeţ avem situaţii în care sunt câte patru persoane care doresc să candideze, cum ar fi Petrila şi Uricani. La Brad, Lupeni, Vulcan şi Simeria avem câte trei candidaţi, iar la Orăştie, Petroşani şi Aninoasa, câte doi potenţiali candidaţi, la Geaogiu fiind unul singur”, a afirmat deputatul Bogdan Ţîmpău (foto stânga), copreşedintele PNL Hunedoara. Acesta a  adăugat că membrii PNL Hunedoara nu vor mai putea depune candidatura din acest moment, excepţii putând fi făcute doar în situaţiile în care va apărea un candidat, chiar din afara partidului, care ar avea şanse de sută la sută să câştige fotoliul la una dintre primăriile urbane din judeţ.
Peste 50 de candidaţi pentru Consiliul judeţean
La fel de încrezător în modul de triere a candidaţilor în interiorul partidului s-a arătat şi copreşedintele Dorin Gligor (foto dreapta). Liderul liberal a mai afirmat că în urma analizelor interne şi a sondajelor de opinie, PNL Hunedoara va lansa în bătălia electorală cei mai buni candidaţi. Totodată, Dorin Gligor a spus că până la începutul lunii septembrie vor trebui întocmite listele cu consilierii locali şi judeţeni, intenţiile de a candida putând fi anunţate de pe acum. Acesta a mai spus că până în acest moment au fost depuse peste 50 de candidaturi pentru consilieri judeţeni, una dintre ele aparţinându-i.

Mesagerul Hunedorean