Categories: Actualitate

Leul Simba şi o maimuţă africană au ajuns la Zoo Hunedoara

Natalia Bumbac

Familia animalelor de la Grădina Zoologică din municipiul Hunedoara s-a mărit cu doi membri. Şi nu cu orice membri, ci cu două vedete de la Circul Globus. Regele Animalelor, leul Simba, şi o femelă babuin au fost relocaţi la Grădina Zoo din municipiul de pe Cerna. În urma incendiului de la Circul Globus, mai multe animale ale unităţii au fost transferate la grădini zoologice din ţară.
În prezent, leul Simba este ţinut în boxă din cauza temperaturilor scăzute de afară, la fel şi celelalte feline de la Grădina Zoologică din municipiul Hunedoara, doi lei şi doi tigri. Femela babuin, chiar dacă este destul de îmblănită încât să facă faţă frigului, stă ascunsă atunci când apar vizitatori în zona cuştilor. Mai mult de atât, ea este păzită şi avertizată prin semnale sonore de sosirea vizitatorilor, de masculul babuin cu care împarte cuşca şi care era de mai multă vreme la Zoo.
Se caută un nume pentru femela de babuin
„Noi colaborăm cu Grădina Zoologică de la Târgu Mureş şi prin intermediul celor de acolo am primit de la Circul Globus un leu şi o maimuţă femelă din rasa pavian cu mantie (sau babuin), o pereche pentru babuinul nostru. Leul Simba are 10 ani, este tânăr. Pentru femela babuin căutăm un nume, deoarece nu a fost încă botezată. Condiţiile în care sunt ţinute animalele sunt bune şi avizate de Agenţia de Mediu. Dacă nu am fi avut condiţii adecvate, nu le-am fi putut aduce. Avem avizul de la Mediu prin care suntem autorizaţi să le primim în custodie. Şi mâncarea este calitativă şi suficientă, acest lucru se poate verifica în registrele de comenzi lunare făcute pentru mâncarea de la toate animalele care sunt aici”, a declarat Bianca Lovasz, şefa Serviciului Public Grădina Zoologică. Aceasta a mai spus că persoanele care vor să vină cu propuneri de nume pentru femela babuin, pot trimite mesaje pe pagina de Facebook a grădinii. Cât despre leul Simba, acesta a fost o adevărată vedetă la Circul Globus, fiind singurul leu din lume care putea merge pe sârmă, conform celor de la libertatea.ro.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago