Actualitate

Leșinuri, amețeli, totul din cauza caniculei

Sute de hunedoreni au sunat în aceste zile, cu temperaturi mari, la numărul de urgență 112. Numărul apelurilor la 112 a crescut, astfel, cu 15 la sută pe perioada caniculei, susține medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță.

Cinci pe minut
„Cei mai mulți sunt vârstnicii, care au sunat, cei cronici, care, din cauza căldurii au probleme. Seniorii care locuiesc la etajele superioare ale blo­curilor au sunat, cei cu boli cardiace, care au suferit atacuri cerebrale sau au boli pulmonare. Pacienții au acuzat amețeli, stări de leșin”, a spus medicul Călin Dumitrescu.
În 24 de ore au fost înregistrate și 145 de apeluri la 112.
La nivel național situația este ase­mănătoare. Astfel, sute de mii de români au sunat, în primele trei săp­tămâni din luna iulie, la numărul de urgenţă 112, pentru a cere ajutor în contextul valurilor de căldură care afectează România, media fiind de cinci apeluri în fiecare minut.
Potrivit înformațiilor furnizate de STS, în perioada 1-23 iulie, la nivel național, operatorii Serviciului de ur­gență 112 au preluat 783.969 de apeluri, din care 396.690, adică circa 50,60 la sută, au constituit cazuri de urgență. Dintre acestea, 183.833, res­pectiv 46,34 la sută, au fost urgențe medicale. Cele mai multe solicitări medicale s-au înregistrat în data de 17 iulie, când peste 7.504 de apelanți au sesizat dificultăți respiratorii severe, constatarea unor persoane conștien­te căzute în locuri publice sau care se confruntau cu probleme medicale în locuri publice, accidente determinate de caniculă, hipertermie, temperaturi extreme, respectiv urgențe medicale diverse, ceea ce a reprezentat 5 ape­luri în fiecare minut. „Încărcarea cea mai mare a activității Serviciului de urgență 112 s-a resimțit în județele din sudul și vestul României, vizate de tem­peraturi extreme și indice de disconfort ridicat. Totodată, de la în­ce­putul lunii iulie s-au intensificat ape­lurile de urgență care anunță arderi necontrolate și incendii de vegetație uscată. Astfel, luna aceasta au fost a­nun­țate la 112 3.071 astfel de eve­ni­mente”, transmite STS. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

5 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

5 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

5 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

5 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

5 ore ago