Comunitate

Lelese: drumuri şi iluminat public modernizate

Magdalena Şerban

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) se dovedeşte a fi o poartă deschisă către susţinerea financiară a implementării proiectelor de investiţii pe care primarii le-au accesat prin axa guvernamentală. Acesta este un colac de salvare şi pentru administraţia publică din Lelese, comună din ţinutul Pădurenilor, a cărei buget local e unul foarte mic, permiţând doar reparaţii şi mici reabilitări.

„Programul de modernizare a DC 116 şi a drumurilor de interes local din intravilanul comunei (estimat la 3.012.037,00 lei) va fi scos la licitaţie, urmând să-l postăm în sistemul electronic. Proiectarea e deja făcută. E vorba de drumuri din localităţile aparţinătoare, dar şi de cel comunal ce leagă Lelese de localitatea Sohodol. E doar betonat în zonele de pantă şi necesită asfaltare. Am prevăzut rigole de scurgere şi destule podeţe, tocmai pentru a nu avea probleme cu scurgerea apei. La programul de reabilitare, modernizare şi extindere iluminat public stradal (estimat la 606.651,00 lei) a avut loc licitaţia. Sunt sate în care reţeaua ocoleşte drumul public printr-o scurtătură, rămânând case descoperite. Vom înlocui vechile lămpi cu unele moderne şi economice, cu led. O să scadă şi consumul, tot în avantajul bugetului local. Acolo unde nu e tras curent deloc, vom amplasa stâlpi solari fotovoltaici de iluminat, cu putere mare, de 40 de Watts. Sunt proiecte importante, pe care nu aveam nici o şansă să le facem din alocările bugetare ale comunei”, a spus Ciprian Achim (foto), primarul comunei Lelese.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

5 ore ago