Comunitate

La Şoimuş, viaţa merge înainte

04 Dorel Logojan (3)

Nicolle Ebner

Pentru Dorel Logojan (foto), actualul primar al comunei Şoimuş, nu a fost prea greu să preia din mers frâiele conducerii administraţiei locale, în 2009, după ce ani buni l-a secondat pe fostul primar Laurenţiu Nistor (ajuns în Parlamentul României), atât ca viceprimar, cât şi ca sfetnic de încredere. Prin urmare, priorităţile nu puteau fi altele, decât continuarea proiectelor aflate în derulare, cu scopul modernizării comunei.

Realizări esenţiale, cu bani puţini
Conştientă de importanţa unei infrastructuri „sănătoase”, administraţia locală din Şoimuş s-a preocupat de întreţinerea şi modernizarea drumurilor de pe raza principalelor sate din comună. Au fost asfaltaţi sute de metri de drumuri în Păuliş, Fornădie, cel către cantonul CFR de la Chişcădaga, şi cel care face legătura între Fornădie şi Chişcădaga. S-au pietruit drumurile din Boholt, Sulighete, Păuliş şi Căinelu de Jos şi a fost modernizată o parte din străzile din Şoimuş. Pentru a evita inundarea gospodăriilor, s-au făcut decolmatări pe Valea Căianului şi s-au demarat lucrările a două poduri peste Valea Boholtului. Tot la capitolul infrastructură, a fost extinsă reţeaua de iluminat public în satele Sulighete şi Căinelu de Jos şi se continuă lucrările la una dintre cele mai importante investiţii – introducerea reţelei de apă potabilă în  localitatea Şoimuş. „Am demarat deja discuţiile cu furnizorul de energie electrică, în vederea încheierii contractelor de furnizare a curentului necesar funcţionării staţiilor de pompare şi epurare a apei. Lucrări la reţeaua de apă potabilă s-au făcut şi la Bălata şi am organizat licitaţia pentru desemnarea constructorului care va realiza, în Şoimuş, şi reţeaua de canalizare. Ce vreau să subliniez este faptul că, în ciuda bugetului destul de redus, mare parte dintre lucrările realizate anul trecut a fost susţinută financiar din bugetul local al comunei”, afirmă primarul Dorel Logojan. Tot anul trecut, la capitolul reuşite, figurează finalizarea lucrărilor de împrejmuire a şcolilor primare din satele Bălata şi Sulighete, precum şi a terenului de fotbal de la Şoimuş, omologat pentru susţinerea meciurilor de Liga a V-a.

Religie, sport şi petreceri 
După darea în folosinţă a căminului cultural din Bejan, considerat de administraţia locală drept etalon la nivel judeţean, continuă lucrările de modernizare la unităţile de acelaşi tip din Păuliş, Chişcădaga şi branşarea acestora la reţelele de utilităţi. „În 2010, continuăm lucrările de reparaţii capitale la căminele culturale din satele Păuliş, Fornădie şi Căinelu de Jos”, mai spune primarul comunei, menţionând că, în acest an, pe lista de priorităţi figurează şi alte proiecte aflate în derulare şi care trebuie finalizate în termenul programat. „Este vorba de lucrările la biserica din Căinelu de Jos, care sunt într-un stadiu avansat de execuţie, împrejmuirea terenurilor de fotbal de la Boholt şi Chişcădaga, precum şi construirea unei săli de sport la Bălata, pentru care am depus deja documentaţia necesară la Agenţia Naţională de Investiţii”, declară edilul şef Dorel Logojan.
Dacă mai punem la socoteală şi faptul că, în Şoimuş, localitatea centru de comună, în primăvara anului trecut a fost deschis şi un centru de înfrumuseţare pentru femeile din comună (investiţie atipică pentru mediul rural), se poate trage concluzia că, la capitolul reuşite, administraţia locală nu are de ce să se plângă, mai ales în perioadă de criză economico-financiară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura