Categories: Comunitate

La Sanatoriul din Geoagiu, calitatea serviciilor medicale, în creştere permanentă

Natalia Bumbac

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie de la Geoagiu, modalitatea de tratare a afecţiunilor respiratorii acute a performat de la un an la altul. Asta, pentru că tratamentele aplicate aici, dar şi pregătirea personalului medical a crescut în ceea ce priveşte calitatea şi profesionalismul.
O astfel de unitate medicală este extrem de utilă în zonă, deoarece judeţul Hunedoara, altădată puternic industrializat, în prezent cu o rată a şomajului şi cu un standard economico-social scăzut, prezintă o morbiditate peste media pe ţară din cauza bolilor aparatului respirator. Principala afecţiune pe care medicii de la Sanatoriul din Geagiu luptă să o trateze este tuberculoza, o boală gravă care uneori nu răspunde la tratamentele administrate.
„În ultima perioadă, aprovizionarea cu medicamente specifice acestei boli nu a avut de suferit, iar cadrele medicale au participat la cursuri de educaţie medicală continuă, iar condiţiile de cazare s-au îmbunătăţit substanţial. Toate aceste lucruri duc la eficientizarea actului medical, care va avea ca rezultat o rată de vindecare a bolnavilor mai mare”, susţine Dorel Bretean (foto), managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu.
La Sanatoriul din Geoagiu, serviciile medicale se adresează atât pacienţilor cu patologie tuberculoasă, cât şi celor cu boli pulmonare cronice, cum ar fi astmul bronşic, fibroza pulmonară, supuraţii pulmonare şi altele.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

14 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

14 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

14 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

14 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

14 ore ago