Categories: Comunitate

La Ribiţa, o zi specială pentru femeile din comună

Magdalena Şerban

O scenă mare, cu mulţi prichindei haioşi şi o sală plină de mămici înduioşate. Aceasta a fost imaginea de ansamblu pe care Căminul Cultural din Ribiţa a avut-o luni, în cadrul unei serbări dedicate zilei de 8 Martie.

Artiştii: prichindeii de grădiniţă şi elevii

Se spune că în fiecare femeie este câte un suflet de mamă. Cele prezente la manifestare s-au arătat profund impresionate de cântecele şi versurile rostite de cei mici, iar faptul că în acest an, ziua de 8 Martie le este atât de frumos dedicată, este cel mai plăcut semn de recunoştinţă ce li se poate aduce. Voioşi şi vizibil emoţionaţi, preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Normal din Ribiţa şi cea din satul Crişan, îndrumaţi de educatoarele Letiţia V. Trifa şi Letiţia Z. Trifa, la care s-au alăturat elevii claselor I-IV de la Şcoala Generală ”Preot Iosif Comşa” din Ribiţa şi Şcoala Primară ”Vlaicu Bârna” din Crişan (coordonaţi de învăţătoarele Elena Pavel şi Marioara Lupea), au susţinut un spectacol pe cinste, rezonând cu publicul. Elevii claselor V-VII, sub îndrumarea profesoarei Stela Tabac, au interpretat un colaj de cântece dedicate mamei, iar câteva eleve din clasa a VIII-a, coordonate de profesoara Monica Duşan, au pus în scenă, cu mult talent şi dăruire, un fragment din piesa ”Chiriţa în Iaşi” de Vasile Alecsandri. ”Doresc să le mulţumesc tuturor cadrelor didactice care, cu multă dăruire, au muncit pentru a aduce în faţa publicului feminin, în special, precum şi a tuturor celor iubitori de tradiţie, o manifestare dedicată Zilei Internaţionale a Femeii. De asemenea, doresc să le mulţumesc celor prezenţi la manifestare, pentru că au ales să fie alături de aceste suflete minunate”, spune profesoara Ramona Maria Clej, directoarea Şcolii Generale ”Preot Iosif Comşa” din Ribiţa.

O floare pentru o altă floare

Primăria Ribiţa, prin edilul şef Ioan Faur, a fost alături de femeile din comună, oferindu-le urări şi flori, dar şi un mică agapă, bazată pe un bufet suedez. „Ziua de 8 Martie este un plăcut prilej de a oferi doamnelor şi domnişoarelor calde urări de bine, alături de un alt simbol al feminităţii: florile. Doresc să le urez tuturor femeilor din comuna noastră un sincer La Mulţi Ani, iar Dumnezeu să ne ţină sănătoşi, pentru ca prichindeii şi şcolarii noştri să ne răsfeţe cu o asemenea acţiune şi la anul”, declara la încheierea spectacolului Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago