Categories: Comunitate

La Lupeni, divorţul pe cale amiabilă îi „usucă” pe doritori

Carmen Cosman

Consiliul Local al municipiului Lupeni a aprobat, la propunerea primarului Cornel Resmeriţă, ca taxa de divorţ să fie echivalentă cu cea percepută în oraşele mari din ţară şi chiar mai ridicată în unele cazuri.

În funcţie de averea cuplului

Deşi nivelul de trai este mult mai scăzut faţă de alte zone ale ţării, la Lupeni, divorţul pe cale amiabilă costă 300 de lei. Consilierii PDL şi PNL s-au împotrivit când au auzit despre ce sumă este vorba, dar majoritarii, adică aleşii locali de la PSD, au înclinat balanţa. „Este mult pentru un divorţ. Aceeaşi sumă se percepe în localităţi ca Galaţi sau Craiova, dar astea sunt oraşe mari. La Deva, taxa este zero lei, la Constanţa este de 4 lei, numai la noi este de 300 de lei. Noi am fost împotrivă, deoarece nu aşa îi poţi convinge pe oameni să nu divorţeze. La notar şi la judecătorie este, de asemenea, mult mai ieftin decât la noi”, a declarat Cristian Roşu, consilier local PDL. De asemenea, Constantin Brânduşe, consilier local PNL, este de părere că edilii din Lupeni vor să jongleze cu divorţurile oamenilor. „Noi, cei din opoziţie, nu am votat-o. Nu s-a acceptat nici măcar ca idee ca această taxă să fie mai mică. La un moment dat, cineva a propus ca această taxă să fie stabilită în funcţie de potenţa financiară a cuplului, dar mie nu mi se pare normal să se jongleze cu divorţul oamenilor după banii pe care îi au. În felul acesta se pare că s-a dorit împiedicarea divorţurilor, însă eu cred că prin taxa aceasta mare, oamenii nu vor putea să divorţeze şi violenţa în familie va fi la ea acasă”, a declarat Brânduşe.
Oricum, dacă un cuplu îşi doreşte cu adevărat să divorţeze, dar nu are banii ceruţi de edili, va trece pragul instanţei de judecată.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

19 ore ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

19 ore ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

19 ore ago

Suntem pregătiți pentru un blackout total? Ce provizii trebuie să avem în case

Adriana Năstase Este greu să ne imaginăm ce am putea face în timpul unei întreruperi…

19 ore ago

Fost miner din Petroșani, condamnat pentru că a vrut să-și ucidă verișorul

Ortacul s-a pensionat de la mină și a decis să se reîntoarcă la casa părin­tească,…

19 ore ago

Profesor de religie, condamnat pentru că și-a bătut soacra

Absolvent de Teologie, dascăl de religie în județul Hunedoara, bărbatul le-a spus anchetatorilor că a…

19 ore ago