Categories: Sport

La Deva, în curând o bază sportivă modernă

Baza sportivă de la Stadionul Cetate din municipiul Deva, intrată în renovare generală la mijlocul anului trecut, începe să prindă con­tur şi se aliniază proiectului iniţial apro­bat de consiliul local.
Baza are acum un teren de fotbal, cu ga­zon sintetic şi instalaţie de nocturnă, lucrare care a necesitat modernizarea terenului de antrenamente pe care îl foloseau toate echi­pele de fotbal juniori din cadrul Clubului Spor­tiv Cetate Deva, formaţii preluate în toam­nă de noua structură sportivă care se numeşte CSM Deva.
Noul teren, predat de constructor, este unul modern, cu o suprafaţă de gazon sin­te­tic care măsoară circa 7.500 de metri pă­traţi, este dotat cu instalaţie de nocturnă, ofe­rind o infrastructură corespunzătoare pen­tru a putea practica fotbalul la nivel de per­formanţă. Ştefan Nanu,antrenorul prin­ci­pal al echipei de liga a III-a,CSM Deva, a de­clarat că formaţia deveană va avea posibi­li­ta­tea ca, pe pe lângă antrenamentele de pre­gătire, să folosească acest teren şi pentru me­ciurile oficiale, după omologare, dimen­siu­nile permiţând acest lucru, cu menţiunea că noul teren nu are tribună pentru spec­ta­tori. Dar cum în acest sezon accesul publi­cu­lui la jocuri nu a fost permis, este posibil ca şi în retur să se joace tot fără public.
Lucrările vor continua la baza sportivă de­veană cu modernizarea terenului mare,cel pentru jocurile oficiale, care va căpăta încet, încet,o nouă suprafaţă gazonată, va avea in­stalaţie de drenaj, tribună (posibil acoperită partial) cu scaune noi pentru spectatori, în culorile alb/albastru, similare cu cele ale clu­bului CSM Deva şi poate…o nouă zonă pentru presă.
Dar cel mai important aspect,este că noul stadion din Deva va avea si o pistă de atle­tism cu opt culoare. Suprafata de contact a pistei este una modernă, din material plastic turnat Mondoflex, de ultimă generaţie, lu­crările de execuţie a acesteia fiind foarte avansate. Urmând ca în primavară pista pen­tru atletism să fie inaugurată şi , aşa cum îşi doresc cei din conducerea Primăriei Deva, să fie inclusă cât mai repede în circuitul atletic international, ea fiind astfel construită pentru a permite desfăşurarea unor competiţii pen­tru juniori şi seniori.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

15 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

15 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

15 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

15 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

17 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

17 ore ago