Categories: Actualitate

La Deva, douã nopţi de petrecere pe ritmuri techno, ca în Ibiza

Natalia Bumbac

Timp de două zile, în 10 şi 11 aprilie, iubitorii de muzică techno sunt aşteptaţi la o petrecere specială, organizată de către Casa de discuri „Overlay Records”. Evenimentul, aflat la a patra ediţie, va avea loc în acest an în incinta Fundaţiei Judeţene a Tineretului Deva (deasupra de John’s Cafe din municipiu), spre deosebire de anii trecuţi, când se ţinea într-un imobil de la periferie. Accesul publicului se va face fie pe bază de invitaţie, fie cu bilet care poate fi achiziţionat la intrare şi care va costa 10 lei, înainte de ora 1:00 şi după ora 1:00, preţul va fi de 15 lei.
Ritmuri alerte şi muzică dark
Programul artistic propus pentru cele două zile va cuprinde două tipuri muzicale distincte, pentru cunoscători fiind ceva normal, iar pentru neiniţiaţi va fi cu siguranţă ceva inedit. „Aşadar, prima seară este orientată spre sunete tehnice şi atmosferă electrizantă, iar pentru încălzire va fi la butoane Wardy, un DJ local, student la Cluj-Napoca. Este vorba de un DJ cu multă experienţă, care îşi cultivă stilul de câţiva ani şi a evoluat într-un ritm rapid. Pnk_Live v-a duce seara mai departe cu un ritm alert şi sunete dark, urmat de The Detonator, un concept de muzică electronică cântată live de pe maşini de ritm şi sampler-e, cu caracter exploziv”, relatează Alexandru Doroga, unul dintre promotorii evenimentului.
Nume celebre pe scena de la festival
A doua zi de festival a fost rezervată unor nume cunoscute celor care apreciază muzica techno, iar publicul va fi cu siguranţă încântat de atmosfera creată de cei trei DJ care vor evolua. „Seara de sâmbătă este dedicată muzicalităţii instrumentelor acustice şi electronice îmbinată cu ritmuri alerte, începând cu Mishu’, un DJ şi un producător muzical bucureştean foarte talentat, care recent a semnat cu Casa de discuri „Dilated”, apreciată foarte mult la nivel internaţional. În continuarea serii, va evolua Mike T, un DJ cu experienţă serioasă în domeniu, care a pus muzica sa alături de cele mai mari nume internaţionale ale muzicii electronice. Evenimentul va fi încheiat de DuzzyDAS, DJ-ul rezident la Ibiza şi autor al unor melodii apreciate şi susţinute de nume mari din industria underground”, arată Alexandru Doroga.
Tema petrecerii de muzică techno este „Retro – Technology”, iar în acest sens, organizatorii au aranjat un decor care cu siguranţă va fi apreciat de public. Astfel, spaţiul rezervat pentru cele două zile de concerte va fi decorat cu aparatură veche, cum ar fi televizoarele cu tub, radio-casetofoanele sau monitoarele pentru computer cu tub etc.
Cine sunt organizatorii?
Acest concept de petrecere a fost iniţiat de Casa de discuri Overlay Records, înfiinţată de  Alexandru Doroga şi Mihai Tamaş (aka. DuzzyDAS & Mike T) la Ibiza, în anul 2012. Motivul pentru care organizatorii fac acest efort pentru a oferi cele două nopţi de petrecere publicului hunedorean este dorinţa de a aduce un pic din aerul distracţiei de la Ibiza la Deva, cei doi DJ fiind originari din municipiul de la poalele cetăţii.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago