Categories: Comunitate

La concursul „Citeşti şi câştigi” se întrec „Cei mai buni dintre cei buni”

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara -Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Complexului Deva Mall, şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, a iniţiat şi a organizat, începând cu anul 2014, concursul de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”.

Acest concurs a fost conceput cu scopul de a trezi interesul elevilor pentru lectură şi cunoaştere, de a-i obişnui cu spiritul de competiţie şi emulaţie. Dacă la prima ediţie au luat parte doar concurenţi de la colegiile/ liceele din Deva, începând cu ediţia din 2015, în concurs au fost antrenaţi şi elevi de la colegii/ licee din judeţ. După consumarea celor cinci ediţii anterioare, am decis să organizăm un concurs în care să se întreacă liceele /colegiile aflate pe primele 12 locuri în clasamentul general al concursului judeţean de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”, clasament alcătuit pe baza unui punctaj strict obţinut de colegii/ licee de-a lungul ediţiilor precedente. Echipele acestor colegii/ licee vor concura sub genericul „Cei mai buni dintre cei buni”.
Este vorba de Colegiul Naţional „Decebal” Deva, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani, Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Haţeg, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni, Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva, Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad, Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara, Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani.
Startul acestei noi şi originale ediţii a concursului judeţean de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” se va da în ziua de 21 ianuarie 2020, ora 13.00, la Deva Mall, etajul 3, Salle D’or, când se vor trage la sorţi grupele. Concursul se desfăşoară în perioada mai-iunie 2020, până în luna mai elevii având o perioadă de pregătire, de studiere şi aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva din cinci domenii ale cunoaşterii: Ştiinţe/Generalităţi, Artă/Sport, Literatură, Geografie şi Istorie. Marea finală va avea loc în data de 4 iunie 2020.
Premiile oferite vor fi consistente şi atractive: pentru locul I – 8 laptop-uri, pentru locul II – 8 trotinete electrice, pentru locul III – 8 hoverboards, pentru locul IV – 8 perechi de role, 8 locuri în Tabăra Naţională de Istorie şi Civilizaţie Dacică şi Romană de la Costeşti (Premiul juriului), 96 de vouchere a câte o băutură răcoritoare, 96 de pachete cu cărţi, trofee, diplome, precum şi premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorţi chiar în ziua marii finale.
Acest concurs va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a instituţiei şi în reluare pe postul local de televiziune UNU TV.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Deva

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

9 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

9 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

9 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

9 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

9 ore ago