Categories: ActualitateFlash

La Castelul Corvinilor, ca la Hollywood

Modelul hollywoodian din Urzeala tro­nurilor sau Stăpânul inelelor îi inspiră pe ci­neaștii români chiar la Castelul Corvinilor. Regizorul Andrei Chiriac filmează în această perioadă trilogia Egregora: Co­moara pierdută, un film plin de aventură și mister, despre comoara ascunsă a dacilor, lumi antice necunoscute, filosofii și religii de mult uitate.

Promovarea frumuseților noastre
„Producția se filmează în unele dintre cele mai frumoase și emblematice locuri din România, nelipsit fiind castelul nostru de la Hunedoara.
Din distribuție fac parte numeroși actori precum Maia Morgenstern, Gelu Nițu, Ștefan Velniciuc și Daniel Nuță, dar regizorul pro­mite și alte surprize”, ne informează re­pre­zentanții Primăriei municipiului Hunedoara.
Filmările au început în 2018, iar în final vor fi 36 de episoade, împărțite în trei serii a câte 12 episoade. Au fost turnate deja secvențe în locuri precum Muzeul Castelul Corvinilor, Munții Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peștera Ialomicioara, Valea Obârșiei Lacul Bâlea.
Regizorul Andrei Chiriac spune că va include în film toate locurile cu rezonanță din România, care oferă peisaje spec­ta­cu­loase, precum Sarmizegetusa, Râșnov, Sighișoara, Mănăstirile din Moldova, Brașov, București, astfel încât filmul să fie în același timp o veritabilă promovare a frumuseților din țara noastră.
„România este un izvor nesecat de le­gende, basme și povești. Din păcate, în ulti­mele decenii, poveștile și basmele au fost neglijate aproape în totalitate, iar generațiile tinere se orientează spre mituri, eroi și le­gende care aparțin altor culturi”, a adăugat regizorul Andrei Chiriac.
Despre serialul Egregora – Comoara pier­dută, aflăm că este călătoria a nouă orfani care pornesc într-o aventură specta­cu­loasă, cu scopul de a găsi comoara pierdută a regelui Decebal. Pe acest „drum” al pro­vo­cărilor, copiii vor întâlni tot felul de per­sonaje: mentori, inamici și șarlatani. Unul din­tre personajele care va apărea în film va fi celebrul domnitor Vlad Țepeș. La finalul că­lătoriei, copiii vor înțelege viața așa cum e, cu frumusețile și tristețile ei. Acțiunea este inspirată din istoria, miturile și legen­dele dacilor, transmise românilor peste ge­nerații.
Ultimele înregistrări de la castel au fost adunate de producători și vor fi parte im­portantă a serialului care cu mândrie pentru noi hunedorenii, se anunță a fi de succes mon­dial.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

3 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

3 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

3 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

3 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

3 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

3 ore ago