La Beriu, se numără banii şi proiectele

Magdalena Şerban

Bugetul Primăriei Beriu nu are suferinţe prea mari în ceea ce priveşte încasările de taxe şi impozite. Chiar dacă nu dă pe dinafară de bogat, banii nu se lasă aşteptaţi. Fie proveniţi din colectarea dărilor, fie din proiectele europene accesate şi câştigate de administraţia locală, aceştia tot vin cumva.

Fără peripeţii la capitolul creanţe
„Am terminat anul 2011 cu un grad de încasare a taxelor şi impozitelor de 97 la sută, iar până în prezent, avem colectate vreo 80 la sută. Societăţile comerciale plătesc trimestrial sau semestrial, care cum pot. Localnicii achită şi ei, la timp. Avem vreo 25 de firme funcţionale, pe teritoriul administrativ al comunei, unele chiar mari. Acestea generează un venit anual la bugetul local de aproximativ 50.000 de lei. Banii ne sunt de ajutor, pentru că nu avem o comună prea bogată. Ca peste tot, sunt şi probleme”, a precizat Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu.

Investiţii pentru la anul
Centrul de informare turistică dobândit printr-un proiect European câştigat pe Măsura 322 nu va lua startul decât în 2013. Dar bine e şi atunci, după cum spune chiar primarul. „Proiectul va fi implementat, cel mai probabil, începând cu anul viitor. Licitaţia a fost finalizată, mai există câte ceva de perfectat, dar venind iarna, nu se mai pot începe construcţii“, a arătat edilul-şef din Beriu. Pe de altă parte, acesta a mai spus că aducţiunea cu apă a fost terminată în şase sate aparţinătoare şi se urmăreşte introducerea canalizării în cinci dintre acestea. „Satul Poieni are 14 gospodării şi nu e încă gata proiectul, urmând să fie făcut separat de restul. Trebuie să aplicăm şi această formulă (introducerea canalizării), care în fond, reprezintă un acces sporit la confort şi civilizaţie“, a fost de părere Emil Bîc.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.