Categories: ActualitateFlash

Klaus Iohannis rămâne la Cotroceni

Sorina Popa

Potrivit exit-poll-urilor, Klaus Iohannis (foto) a câştigat un al doilea mandat de preşedinte al României. Prezenţa la vot, la nivel naţional, a fost de 49,87 la sută.

„Preşedintele tuturor românilor“
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll, că aceasta a fost cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva Partidului Social Democrat.
El a anunţat că va fi un preşedinte „total implicat“ pentru România, arătând că va fi „preşedintele tuturor românilor“, atât al celor care l-au votat, cât şi al celor care au avut altă opţiune.
„România a câştigat astăzi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câştigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi. Au mers într-un număr impresionant să voteze şi acesta e cel mai important câştig pe ziua de astăzi. O menţiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar de mare la vot. Este o victorie importantă, este cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD“, a declarat Klaus Iohannis, la sediul PNL.
El a făcut promisiunea că va fi preşedintele tuturor românilor.
„Primesc această victorie cu bucurie, cu mulţumire, cu modestie şi cu încredere în România. Vă promit, astăzi, aici, în această seară, că voi fi preşedintele tuturor românilor, şi al celor care m-au votat, cărora le mulţumesc în mod expres, şi al celor care nu m-au votat. Voi fi şi preşedintele românilor care nu au votat deloc, cu speranţa că data viitoare vor merge totuşi la vot“, a spus Iohannis.

Scor mai bun ca la europarlamentare
Partidul Social Democrat a recuperat voturile pe care le-a pierdut la europarlamentare, a declarat, aseară, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, după anunţarea exit-poll-urilor care îl dau câştigător al alegerilor prezidenţiale pe Klaus Iohannis.
„PSD, astăzi, a recâştigat încrederea cetăţenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste trei milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentarele din 2016 şi care ne-au permis să intrăm la guvernare. Am toată convingerea că numărul de voturi de astăzi ne ajută, ne obligă şi în acest sens vom face tot ce este posibil să câştigăm alegerile locale şi alegerile parlamentare. Avem în acest moment un rezultat exit-poll, vom sta până vom prelua toate procesele verbale din teritoriu, vom face numărătoare paralelă, pentru că atunci vom şti cu adevărat rezultatul voturilor de astăzi. (…) Alte declaraţii vom face după ce vom avea rezultatul final al votului“, a afirmat Viorica Dăncilă, la sediul central al PSD.
Preşedintele PSD i-a felicitat, în context, pe „toţi cei care au mers la vot“. „Vreau să le mulţumesc în mod special celor care au votat cu inima, vreau să le mulţumesc tuturor colegilor mei din teritoriu, vreau să le mulţumesc primarilor, simpatizanţilor şi militanţilor PSD, tuturor celor care au vrut să înlocuiască ura şi dezbinarea cu unitatea şi încrederea“, a spus Dăncilă.
Cum comentează liderii judeţeni ai PNL şi PSD rezultatele:

Schimbări majore
Astfel, liderul judeţean al PNL, deputatul Lucian Heiuş, susţine că „este un rezultat normal, pe care-l aşteptam. Aveam convingerea că preşedintele va câştiga al doilea mandat. Intrăm, deci, într-un mandat de cinci ani, în care România va suferi schimbări majore”.

Toţi împotriva PSD
Preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, deputatul Laurenţiu Nistor, a declarat că „le mulţumesc primarilor, parlamentarilor, preşedinţilor de organizaţii, tuturor membrilor de partid, dar şi celor care au votat PSD. Este un rezultat bun, având în vedere că toate partidele s-au unit împotriva noastră. Regret că preşedintele Iohannis nu a putut nici în discursul de după victorie să nu atace PSD. Sper ca România şi românii să rămână uniţi şi să nu avem o Românie normală şi una anormală. Şi mai sper că preşedintele să fie unul al tuturor românilor, aşa cum a declarat“.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Am ales să votez azi pentru a reabilita victimele magistraților , trebuie să le redăm dreptul la demnitate ,la onoare și dreptul la un trai decent și dreptul la dreptate la victime .

    Nu tot la torționari să le dăm salariul și pensie lunar pentru că astăzi sunt interlopi legitimați de stat ,abuzând de putere prin forța legii asupra celor nevinovați . Unde se fac abuzuri se ajunge și la victime chinuite ,umilite ,torturate ,hărțuite și persecutate continuu .

    Mândria îl face pe om să devină păcătos și necredincios de needucat .

    Dacă vrei să faci ceva, crede în forțele proprii. Pentru că frica te va opri. Întotdeauna. Nu îți pierde speranța și mergi înainte .

    Dacă vrei să fii respectat, respectă-i pe cei din jurul tău. La bine răspunde cu bine, la rău, răspunde cu ignoranță. Omul care ți-a făcut rău va suferi mai mult pentru că nu l-ai luat în seamă .

    Adevărul și Dreptatea trebuie să învingă V .*. A .*. M .*.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

12 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

12 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

12 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

12 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

13 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

13 ore ago