Klaus Iohannis este viitorul preşedinte al României!

Klaus Iohannis (foto) este viitorul preşedinte al României, în urma alegerilor din 16 noiembrie, pe care le-a câştigat detaşat. El a obţinut 54,50 la sută din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49 la sută dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, ieri, de BEC, după centralizarea a 99,07 la sută din procesele verbale.
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a fost votat de 6.242.825 dintre alegători, în timp ce Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a fost votat de 5.211.097 de alegători.
Potrivit BEC, prezenţa la vot la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 64,10 la sută. Numărul celor care au votat în altă secţie decât cea în care au fost arondaţi a fost de 1.559.466, alţi 105.789 fiind alegători care au votat cu urna mobilă. Din totalul voturilor, 11.453.922 (98,58 la sută) au fost valabil exprimate, iar 164.842 (1,41 la sută) au fost nule.

Secvenţe biografice ale preşedintelui ales
Klaus Iohannis, candidatul ACL pentru alegerile prezidenţiale, este profesor de fizică, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România, preşedinte PNL şi, conform rezultatelor parţiale furnizate de Biroul Electoral Central, noul preşedinte al României.
Klaus Werner Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu. Este căsătorit cu Carmen Iohannis, ei neavând copii. A absolvit, în 1983, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai“ din Cluj-Napoca, în următorii cinci ani fiind profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Din 1989 până în 1997, a fost profesor de fizică la Colegiul Naţional „Brukenthal“ din Sibiu. Între 1997 şi 1999 a fost inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector general.
Klaus Iohannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar în perioada 2001-2013 a fost preşedintele formaţiunii, demisionând din această funcţie după înscrierea în PNL, în februarie 2013.
S-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali. Klaus Iohannis a ajuns atunci în al doilea tur de scrutin, cu social-democratul Ioan Cindrea, pe care l-a învins cu 69,18 la sută din voturile valabil exprimate, deşi în Sibiu mai locuiau doar câteva mii de saşi. În primul mandat, a avut alături o echipă a PSD cu care a administrat oraşul timp de patru ani. La următoarele alegeri, Iohannis a reuşit să câştige al doilea mandat de primar, cu 88,7 la sută din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din ţară. Tot atunci, FDGR a obţinut majoritatea în Consiliul Local, cu 16 locuri ocupate din 23, şi a preluat conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, prin Martin Bottesch, membru FDGR. În cel de-al doilea mandat de primar al lui Iohannis, în anul 2007, Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, eveniment care a atras în oraş peste un milion de turişti. La alegerile locale din 2008, Iohannis a întrunit 83,2 la sută din voturi, iar 14 posturi de consilier local au revenit FDGR, Martin Bottesch fiind, la rândul său, reales preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu. În iunie 2012, Klaus Iohannis a câştigat cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului, cu 77,9 la sută din voturi.
Klaus Iohannis s-a alăturat PNL în 20 februarie 2013, iar pe 28 iunie 2014 a fost ales preşedinte ale partidului. El este preşedinte al Asociaţiei de prietenie Sibiu-Landshut şi al Asociaţiei Adi Apă Sibiu şi membru al Forumului Democrat German, al Asociaţiei FC Sibiu, al Clubului Liona Sibiu şi al Asociaţiei Adi Eco Sibiu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

23 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

23 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

23 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

23 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

23 de ore ago