Categories: Sport

Karatist de… 14 carate

Ciprian Marinuţ

Hunedoreanul Eric Şoş (foto) a luptat mai ceva ca un „ienicer” la Istanbul, în Turcia, la Campionatele Mondiale de Karate Shotokan, şi a cucerit titlul de vicecampion mondial la juniori, în proba de kumite.

„Emir“ la Istanbul
Competiţiile de pe malurile Bosforului îi priesc sportivului de 16 ani, pregătit de Ilie Zanfir, legitimat la Elite Center Hunedoara şi Farul Constanţa. Ca dovadă, Eric Şoş a cucerit medalia de argint, la Campionatele Mondiale de la Istanbul, în proba de kumite juniori, categoria +75 de kilograme. Performanţa completează succesul obţinut în urmă cu doi ani, când hunedoreanul devenea campion mondial, la cadeţi, cu echipa de kata a României, tot la Istanbul.

Specialist la kumite
Eric Şoş a fost selecţionat în lotul naţional în urma medaliilor de aur la kumite şi bronz la kata, obţinute la Naţionalele de la Craiova, de la începutul lunii martie. Hunedoreanul a confirmat şi în Turcia că preferă lupta cu adversari reali (kumite) în dauna confruntărilor cu adversari imaginari (kata). Astfel, Eric Şoş s-a clasat pe locul şase la kata şi a terminat al doilea în proba de kumite în care  au luat startul alţi 25 de sportivi din lume. „A fost o competiţie extrem de puternică şi de aprigă. Până să ajung în finală, am trecut de trei sportivi din Turcia, Georgia şi Suedia. În ultimul act, am luptat împotriva unui azer, şi am pierdut la limită, la decizia arbitrilor, care l-au dat pe el învingător la puncte. Însă chiar şi aşa, mă bucur foarte mult că mi-am îndeplinit obiectivul, acela de a urca pe podiumul de premiere”, a spus tânărul de 16 ani.
La competiţia de la Istanbul au luat parte peste 2.000 de sportivi din 23 de ţări, 100 dintre aceştia făcând parte din lotul naţional de karate shotokan al României. Eric Şoş este elev în clasa a IX-a A la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, fiind multiplu campion naţional, european şi mondial la karate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

14 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

14 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

14 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

14 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

14 ore ago