Categories: Sport

Karate pentru suflet la „Ziua porţilor deschise Heian Deva

Peste 150 de sportivi de la cluburi din judeţele Hunedoara, Arad şi Timiş şi-au îmbogăţit sufletul şi pregătirea în domeniul artelor marţiale prin participarea la stagiile organizate de Clubul Sportiv „Heian” Deva în cadrul evenimentului „Ziua porţilor deschise Heian 2014”. Manifestările au avut loc în „Dojo Heian” şi a avut ca invitaţi sensei de top din lumea artelor marţiale care au ţinut „lecţii” pe tot parcursul zilei.
Atelierele de lucru au început la ora 12.00, s-au finalizat la ora 20.00 şi au avut durata cuprinsă între 45 de minute şi o oră şi jumătate, fiind axate pe diverse teme. Fiecare invitat a împărtăşit karatiştilor din experienţa lui, încercând să le îmbunătăţească gradul de pregătire şi de înţelegere a artelor marţiale. „Toţi sportivii şi antrenorii prezenţi s-au arătat încântaţi de atmosfera în care s-au desfăşurat stagiile pe tot parcursul zilei. Lecţiile şi antrenamentele s-au derulat într-o ambianţă de prietenie, destinsă, relaxată şi plină de entuziasm din partea tuturor. Cred că fiecare a învăţat ceva nou şi a câştigat experienţă, fiind mai bogat sufleteşte”, a afirmat Marius Biji, preşedintele CS Heian Deva.

Înaintare în grad
Ultimul atelier a fost o lecţie deschisă de karate condusă de sensei Marius Bendea, fondatorul CS Heian Deva. „Maestrul a exemplificat noţiuni de apărare, principii de tactică şi strategie din karate, dar aplicabile şi în viaţă, în evoluţia fiecărui om, practicant de karate sau nu. În urma acestei lecţii de antrenament, care a fost o teză şi o sinteză a karate-ului, sensei Marius Bendea a fost promovat la gradul de 4 DAN în Karate Shotokan. Shihan Dan Deac, 8 DAN, preşedintele FRKAMA a transmis un mesaj clar pentru acest eveniment şi pentru această teză-examinare: se acordă 4 DAN domnului Marius Bendea, pentru implicare şi merite deosebite în karate, cât şi pentru restabilirea unui echilibru în lumea artelor marţiale”, a precizat Marius Biji, organizatorul evenimentului.
Pe lista invitaţilor care au susţinut lecţii şi antrenamente în cadrul acestui inedit eveniment, s-au aflat alte cinci nume de top ale karate-ului naţional şi internaţional. Cel mai galonat este Teodor Răduţ, centura neagră 6 DAN – singurul român inclus în „Martial Arts Hall of Fame America 2015”. Foarte valoroşi şi apreciaţi la nivel naţional şi internaţional sunt şi ceilalţi invitaţi: Ştefan Lăcătuş, centura neagră 5 DAN, secretarul Federaţiei Române de Karate şi Arte Marţiale; Bogdan Alic – reprezentantul în România al Federaţiei Japoneze de Arte Marţiale Bushinkan; Dan Olaru – unul din pionierii karate-ului în România şi Valentin Popa – antrenor şi fost sportiv în lotul naţional al Serbiei WKF. (C.Marinuţ)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Karatele sunt pentru ... SUFLET ???

    Mesagerule, acest mesaj e GROTESC inaintea Sfintei Nasteri a Domnului.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago