Karate. Miruna Mălăuţă, locul 12 în clasamentul mondial

Nicolae Gavrea

Evoluţia sportivei Miruna Mălăuţă (foto) de la secţia de karate WKF a CSM Jiul Petroşani în anul competiţional 2019 a fost una foarte bună, cu multe rezultate pozitive înregistrate la Campionatul European de la Aalborg, Danemarca, apoi la întrecerile Campionatul Mondial din Chile şi nu în ultimul rând la Campionatului European din Ungaria, de la Budapesta, desfăşurat cu câteva zile în urmă.

Toate aceste rezultate au clasat-o pe Miruna Mălăuţă pe un onorant loc 12 în clasamentul mondial la categoria ei.
„După un an de tineret cred că stau binişor, ceea ce mă determină să am speranţe mari pentru următorii doi ani“, a spus Miruna, sportiva de 19 ani, cu şanse reale de a participa la Olimpiada de la Tokyo.
Antrenorul Radu Polifronie a declarat după concursul de la Budapesta: „Miruna Mălăuţă are şanse de a merge la Jocurile Olimpice din această vară de la Tokyo. Doar că îi lipseşte experienţa. Colegele ei de la alte cluburi sunt mai experimentate. Mă bucur însă că în ciuda tentaţiilor am reuşit să le păstrăm la clubul nostru, CSM Jiul Petroşani, pe cele două sportive valoroase, Miruna Mălăuţă şi Andreea Polifronie. Şansele Mirunei de a fi la Tokyo sunt reale. Pentru a ajunge acolo trebuie însă ca ea să acumuleze un punctaj care să o ducă în primii 10 în topul mondial“, a declarat Radu Polifronie.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.