Categories: Sport

Juratoni, a doua victorie în ringul profesionist

Ciprian Marinuţ

Pugilistul devean Bogdan Juratoni (foto) a obţinut a doua victorie în circuitul profesionist AIBA Pro Boxing, la finalul săptămânii, într-o gală ce s-a desfăşurat la Istanbul. Boxerul român l-a învins, printr-o decizie la puncte, pe Nickson Otieno Abaka (34 de ani) din Kenya, într-un meci de şase reprize, în cadrul categoriei 75 kilograme, la „Fenerbahçe Ülker Sports Arena – Metro Energy Hall”. Este al doilea succes din trei partide susţinute la profesionişti pentru boxerul din Deva, legitimat la Dinamo Bucureşti.

Şi-a respectat blazonul
Cu un palmares internaţional mai valoros şi cu 10 ani mai tânăr decât adversarul său, Bogdan Juratoni s-a impus fără probleme în confruntarea cu kenyanul Nickson Otieno Abaka. Pugilistul devean a ajuns astfel la două victorii în cele trei partide disputate în circuitul profesionist AIBA Pro Boxing şi va urca în partea superioară a clasamentului la categoria 75 kilograme. Medaliat cu Bronz la Campionatul Mondial „Baku 2011”, participant la Jocurile Olimpice „Londra 2012” şi vicecampion european în 2013, Bogdan Juratoni a fost mai clar în lovituri şi a punctat mai mult decât sportivul din Kenya care are în palmares o medalie de bronz la Campionatul Mondial Militar şi o calificare la Jocurile Olimpice „Beijing 2008”.
Pugilistul din Deva dă impresia că s-a acomodat cu rigorile circuitului profesionist, după ce în prima partidă susţinută în AIBA Pro Boxing, la 1 noiembrie, a fost învins, la limită, de Dmitro Mitrofanov (Ucraina), iar apoi a câştigat cu 3-0 meciul cu Michel Tavares (Franţa), din etapa a doua, disputată în 21 noiembrie 2014. Conform regulamentului, Bogdan Juratoni se poate califica direct la Jocurile Olimpice „Rio 2016”, prin participarea în circuitul APB, dacă se va clasa între primii şase dintre pugiliştii de la categoria 75 kg, în clasamentul din anul 2015.
În celelalte meciuri disputate la finalul săptămânii, la categoria 75 kilograme, s-au înregistrat următoarele rezultate: Marlo Delgado (Ecuador) a fost învins la puncte de Michel Tavares (Franţa); Artem Chebotarev (Rusia) a câştigat la puncte cu Dmitro Mitrofanov (Ucraina), iar Adem Kilicci (Turcia) a dispus, la puncte, de Hosam Abdin (Egipt). Artem Chebotarev (Rusia) şi Adem Kilicci (Turcia) sunt neînvinşi, după primele trei etape, şi se vor întâlni în runda a IV-a, programată la finalul acestui an.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago