Jumãtate din spitalele din judeţ nu au datorii

28 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

În plină criză economică, jumătate din unităţile spitaliceşti din judeţul Hunedoara au reuşit, datorită managementului eficient, să nu acumuleze nici o datorie către furnizorii de medicamente sau prestatorii de servicii. În schimb, valoarea totală a datoriilor acumulate de restul spitalelor din judeţ se ridică la suma de 7.300.489 lei, unele unităţi având pretenţia ca statul să le acopere inclusiv cheltuielile curente.

În topul datornicilor

Spitalele din judeţul Hunedoara au depus, ieri, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, situaţia datoriilor pe care le-au acumulat până în 31 martie, datorii ce urmează să fie achitate de la bugetul de stat. Valoarea totală a acestora este de 7.300.489 lei. În judeţul Hunedoara, cele mai mari datorii le au spitalele din Petroşani şi Vulcan, cu 1.673.789,98 lei, respectiv 1.576.525,72 lei, numai că, din primele verificări, cele două unităţi spitaliceşti au trecut în raport şi datoriile curente, nu doar pe cele acumulate până la 31 martie, aşa cum prevăd noile normative. Cu datorii către furnizorii de medicamente şi servicii însumând 1.510.555,13 lei, Spitalul Judeţean din Deva figurează pe locul trei pe lista arieratelor ce urmează a fi achitate de la bugetul de stat, urmat de Spitalul Lupeni – cu 838.117,67 lei, Haţeg – 592.872,60 lei, Spitalul municipal Brad – 546.522,02 lei şi cel din Orăştie, cu 562.109,71 lei. De remarcat faptul că Spitalul municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara, cele două sanatorii TBC din Brad şi Geoagiu, spitalele orăşeneşti din Petrila, Călan şi cel de boli psihice din Zam, nu au nici un leu datorie la furnizorii de medicamente sau prestatorii de servicii.

În perioada următoare, o comisie formată din reprezentanţi ai DJSP şi CJAS va analiza, factură cu factură, dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru stingerea datoriilor.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Cresc vânzările de Algocalmin

De la sfârşitul acestui an, algocalminul, precum şi alte medicamente care conţin substanţa numită metamizol, vor putea fi vândute doar...

Eliminaţi la masa verde

Jiul Petroşani va pierde prin neprezentare partida din etapa secundă a Cupei României în care ar fi trebuit să joace,...

Pensionarii, bolnavi închipuiţi, riscă închisoarea

În doar câteva zile, timp în care au fost verificate în jur de 3.000 de dosare de pensii pe caz...

Închide