JUDO. Campioana olimpică Rafaela Silva a fost suspendată

22 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Găsită dopată în urma unui control antidoping, în 2019. campioana olimpică en titre la judo , brazilianca Rafaela Silva (foto) a făcut apel la decizia de sus­pen­dare dar Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins luni apelul, iar sportiva va rămâne suspendată doi ani şi nu îşi va putea apăra astfel titlul la JO de la Tokyo, din vara anului viitor.
Rafaela Silva, a câştigat medalia de aur la categoria 57 kg la Jocurilor Olim­pice de la Rio, în 2016 şi a fost testată pozitiv la fenoterol, un produs utilizat în special pentru tratamentul astmului, pe 9 august 2019, la Jocurile Paname­ri­cane. Ea a primit o suspendare de doi ani din partea Federaţiei internaţionale de judo, sancţiune a fost confirmată apoi în apel, pe 22 ianuarie 2020.
Brazilianca şi-a susţinut tot timpul ne­vinovăţia, a afirmat că a fost conta­mi­nată în mod accidental, la Jocurile Pa­na­me­ricane, ca urmare a contactelor cu co­lega sa de cameră şi cu suporterii şi că există şi posibilitatea ca substanţa să-i fi fost transmisă de un bebeluş, fiica unei prietene, care făcea uz de produse îm­potriva astmului.
Rafaela Silva, care a crescut în Citade de Deus, celebra favelă din Rio de Ja­neiro, a câştigat cele mai mari titluri în Bra­zilia, la Campionatele Mondiale din 2013 şi la Jocurile Olimpice din 2016. Gra­ţie succeselor sale, ea a devenit un simbol al reuşitei pentru populaţia din car­tierele sărace din oraşele Braziliei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La Deva, în curând o bază sportivă modernă

Baza sportivă de la Stadionul Cetate din municipiul Deva, intrată în renovare generală la mijlocul anului trecut, începe să prindă...

E.ON lansează chatbotul IOANA

E.ON România împreună cu DRUID, companie specializată în tehnologie con­ver­saţională, anunţă lansarea chatbotului Ioana, soluţie care să ofere mai multe...

Primarii PSD, lăsaţi în fundul gol de guvern

Sorina Popa Nu este prima dată când abordăm acest subiect. Este credem a patra oară când o facem de la...

Închide