www.mesagerulhunedorean.ro

JUDO. A început Campionatul European de Judo

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat, că sportivii români participanţi la Campionatele Europene de la Lisabona sunt în calcule pentru a obţine două medalii.

Încă două competiții      

România va fi reprezentată la Campionatele Europene de Judo, care se vor desfăşura la Lisabona începând de astăzi  până duminică 18 aprilie, de 14 sportivi, 9 la masculin şi 5 la feminin.
„Obiectivele sunt bineînţeles, o medalie atât pentru Andreea Chiţu, la 52 de kg, cât şi pentru Alexandru Raicu, la 73 de kg, respectiv clasări foarte bune cu posibilitate de medalii pentru Loredana Ohâi, la 57 kg, Monica Ungureanu, la 48 kg.Cred în surpriza pe care o pot face aceşti tineri la Campionatele Europene, cum este cazul lui Alexandru Raicu şi Adrian Şulcă, la 73 de kg. La două categorii suntem şi în calculele Uniunii Europene de Judo, aşa cum s-a făcut prezentarea competiţiei, în cazul Andreea Chiţu şi Alexandru Raicu, pentru că este printre ultimele competiții unde pot puncta inclusiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice. În mod normal, pentru calificare mai sunt disponibile doar două competiţii, Grand Slam-ul de la Astana, de la începutul lui mai, respectiv Mondialele de la Budapesta”, a declarat  Cozmin Guşă.

După 15 luni revine în sală 

Oficialul FRJ a precizat că la Europenele de la Lisabona vor participa şi sportivi mai tineri în vedere pregătirii pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.”La aceste Europene am decis să participe atât sportivi consacraţi, cât şi cei care vin din urmă şi care sunt fie campioni olimpici de tineret, cum e Adrian Şulcă, fie campioni mondiali la cadeţi, cum este Eduard Şerban, şi vicecampioni europeni, cum este Alex Creţ. Voi merge şi eu acolo, este prima competiţie internaţională la care particip, după 15 luni”, a mai spus Guşă.

Sportivii români care vor participa la Campionatele Europene de judo sunt: Petr Zhukov (cat. 66 kg), Lucian Borş Dumitrescu (66 kg), Alexandru Raicu (73 kg), Adrian Şulcă (73 kg), Marcel Cercea (81 kg), Alex Creţ (90 kg), Eduard Şerban (100 kg), Vlăduţ Simionescu (+100 kg), Luca Kunszabo (+100 kg), la masculin, şi Monica Ungureanu (cat. 48 kg), Andreea Chiţu (52 kg), Loredana Ohâi (57 kg), Ştefania Dobre (63 kg) şi Serafima Moscalu (70 kg).

La competiţia de la Lisabona şi-au anunţat participarea 362 de judoka, 212 la masculin şi 150 la feminin, din 45 de țări.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.