Categories: Sport

Judeţul Hunedoara va fi capitala minifotbalului naţional

Ciprian Marinuţ

Turneul final al Campionatului Naţional de Minifotbal, sport la care România este multiplă campioană continentală, se va desfăşura în perioada 1-3 iulie la Deva şi Hunedoara, pe terenurile Realsport şi Eurosport Center. Este pentru a treia oară când judeţul Hunedoara găzduieşte turneul final al întrecerii naţionale, după ce Deva a organizat ediţia din 2012, iar Hunedoara, ediţia din 2013.

Organizare comună
Ediţia din acest an va alinia la start cele mai bune 16 echipe din ţară, împărţite în câte patru grupe, iar organizarea va fi comună, meciurile urmând să se dispute atât la Deva, cât şi la Hunedoara. Pentru a obţine bilete de participare la etapa finală, echipele hunedorene sunt obligate să participe la Turneul regional de calificare, zona Sud-Vest, care se va desfăşura la Tg. Jiu, între 27 şi 29 mai. La etapa zonală se vor duela pentru calificare 20 de echipe din nouă judeţe şi anume: Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Sibiu şi Alba. Campioana Devei, Pera BMW, a fost repartizată în grupa C, alături de campioana Hunedoarei, MFC Corvinul, campioana întrecerii Alba Iulia Fair-Play şi vicecampioana din campionatul Alba Iulia Ţălnar Winner’s. Vicecampioana competiţiei de la Realsport a fost inclusă în grupa E, alături de campioana întrecerii din Sibiu „Luceafărul”, de Juventus Sibiu, campioana Mediaşului şi vicecampioana Timişoarei. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală iar primele cinci clasate la această competiţie obţin accesul pentru turneul final al campionatului naţional.

Doi deveni la naţionala U21
Marius Florin Ursu, portarul echipei Fizzbar, şi Mario Boldea, de la echipa Pera BMW, au fost convocaţi de  Dan Grigorean şi Miroslav Nicolin – antrenorii selecţionatei României U21 – la un turneu amical organizat la finalul săptămânii la Piatra Neamţ, în vederea alcătuirii echipei naţionale U21. O eventuală selecţionare a lor în lotul tricolor va fi echivalentă cu prezenţa la prima ediţie a Campionatul European U21 de minifotbal, ce se va desfăşura în perioada 15 – 17 iulie în capitala Cehiei, Praga. La turneul continental vor participa Cehia, România, Germania, Slovacia, Italia, Croaţia, Slovenia şi Polonia sau Ungaria.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago