Judecătorii îi trag una după ceafă lui Traian Băsescu!

Comisia Europeană i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu, de ziua lui, că… minte! Bruxelles-ul nu a condiţionat niciodată finanţarea unui proiect de faptul că unele proceduri de achiziţie sunt contestate în justiţie sau de faptul că rezultatul final este decis de către instanţele de judecată, aşa cum afirmase Traian Băsescu, pentru intimidarea celor care mai au curaj încă să vorbească şi să împartă dreptatea în această ţară de la care Dumnezeu şi-a întors faţa de când a urcat actuala putere portocalie la cârma destinelor. În compensare, tot de ziua lui, Băsescu a aflat chiar de la magistraţi, că trăim într-un stat poliţienesc şi că a fost declarat chiar de către judecători ca fiind un dictator care se consideră singurul mai presus de lege. Aşa şi se întâmplă când acuzi magistraţii că din cauza lor se duce ţara de râpă, în loc să deschizi ochii larg, ca să vezi adevăraţii vinovaţi, pentru că asta ar însemna să te arăţi singur cu degetul!
În sfârşit, după o lungă perioadă în care magistraţii s-au lăsat călcaţi în picioare de către actuala putere, cu speranţa clasică a românului de rând că, dacă vor tăcea, o să treacă furtuna şi o să fie iarăşi bine, Asociaţia Magistraţilor din România s-a săturat să tot fie ciuca bătăilor prezidenţiale şi a dat o replică pe măsura atacului lui Băsescu, trăgându-i locatarului inutil de la Cotroceni o scatoalcă după ceafă de o să-l doară locul cu pricina de câte ori o să plouă, amintindu-i astfel de ce şi de unde i se trage. Pentru că Traian Băsescu face parte din categoria celor care nu ţin minte decât momentele în care au capul spart şi pe cei care au reuşit această performanţă. Iată că a prins şi vremurile când o altă putere a statului, în care Băsescu tot încearcă să se imixtioneze încă de la începutul primului său mandat, să îi dea o ripostă care, în mod normal, ar putea opri din înaintare până şi o avalanşă din Alpi.
Traian Băsescu se face a nu pricepe că, atacând justiţia, atacă, de fapt, fundamentul statului de drept, readucând România la nivelul statului sclavagist, în care legea era făcută de către stăpânul de sclavi atotputernic, în funcţie de cum se trezea de binedispus dimineaţa sau cât de bine mânca la masa de prânz. Cu astfel de exemplu chiar la vârf, să nu ne mai mirăm atunci de proliferarea unor cazuri precum cel al prefectului de Teleorman, care a şi fost filmat comportându-se într-o clădire publică mai rău decât în stâna familiei, insultând ziarişti, ameninţând jandarmi şi toate astea, din nişte hachiţe că i s-a feştelit imaginea, chiar cu largul său concurs! Iar unui asemenea individ abuziv nu i s-a clintit nici măcar un fir de păr, întrucât a urmat linia directoare trasată de însuşi preşedintele ţării, aceea de a băga frica în toţi care ar putea ca să te arate lumii cum eşti, în realitate!
Iată că acum, chiar magistraţii sunt cei care se revoltă, nemaisuportând pe gât cizma matrozului rătăcit pe la Cotroceni dintr-o ironie a istoriei. Culmea este că tot ei sunt cei chemaţi ca să aducă lumină şi în cazul Flota, şi în cazul spălărilor de bani din afacerile imobiliare ale lui Traian Băsescu – sursa ulterioarelor „vânzări anterioare” niciodată explicate, în ciuda promisiunilor atât ale lui Traian Băsescu, cât şi ale Ioanei Băsescu. Unii ar spune că, lămurit fiind de faptul că, mai degrabă mai devreme decât mai târziu, Băsescu va fi iarăşi faţă-n faţă cu magistraţii (dar într-o altă postură!) şi se grăbeşte ca să-i timoreze, preventiv, pentru a exista justificarea publică în caz că dosarele sale se vor termina aşa cum este de aşteptat, adică mai mult decât negativ, pentru încă locatarul de la Cotroceni.
Însă acum, simţind până şi magistraţii că puterea actuală e pe drojdie, au considerat că o zvâcnire suficient de puternică ar putea fi eliberatoare. Din păcate, un bulldog de talia lui Băsescu, atunci când simte zbaterile victimei, mai abitir îşi încleştează fălcile, singura variantă de a scăpa de abuzurile sale fiind doar o unire a ceea ce a mai rămas din forţele apărătoare ale democraţiei din această ţară, pentru a înlătura pe acest ultim bastion al dictaturii din Europa. Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Laurenţiu Nistor, deputat în Colegiul Electoral nr. 1 Brad-Valea Mureşului

MesagerulHunedorean

View Comments

  • A spus un mare adevar despre justitie ,si va aduc la cunostinte cazurile de la CEDO in care romanii curajosi au castigat ,vinovati sunt magistratii romani care au avut ultimii dosarul pe masa de judecata in tara noastra .

  • ..băi Panfutie,da parcă în 2008, după ce te-am făcut deputat ai bătut palma cu Băsescu nu???...acum nu mai este bun nu???!!!Tot aşa te-ai afişat şi cu Geoană ,iar acum i-ai întors spatele!!!..ai uitat cum l-ai dus în noiembrie 2009, de mână ca pe milog la Hunedoara???...Sper să întorci spatele lui Moloţ, altfel aveţi şanse mici!!! ...nu vă bazaţi, că vine dracu să vă voteze, dacă nu vă debarasaţi de securistul Moloţ!!!...sunt curios cum te împaci acum cu BENA, ăla care te-a botezat Panfutie!!!

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

22 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

22 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

22 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

22 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

22 de ore ago