Judecătorii au rămas în pronunţarea sentinţei în dosarul falsificatorilor de valută

Magistraţii Tribunalului Timiş au rămas în pronunţarea soluţiei în dosarul tinerilor acu­zaţi că falsificau valută. Zece suspecţi, toţi din Valea Jiului, au fost trimişi în judecată pen­tru constituirea unui grup infracţional orga­ni­zat, înşelăciune în formă continuată, respectiv falsi­ficare de valută.
Judecătorii Tribunalului Timiş sunt aşteptaţi să se pronunţe la mijlocul acestei săptămâni cu privire la vinovăţia suspecţilor, după ce la termenul de săptămâna trecută au avut nevoie de un răgaz pentru a delibera. Ancheta în dosar a fost derulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara.
„În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza judeţului Hunedoara s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat specializat în plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 euro, prin iniţierea de relaţii comerciale, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în special prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care postează anunţuri pe site-uri de profil. Cercetările efectuate au evidenţiat faptul că membrii grupului infracţional organizat erau din municipiul Petroşani, însă aceştia au acţionat în alte zone decât cea de domiciliu, respectiv în oraşe unde puterea de cumpă­rare este superioară celei din Valea Jiului şi unde recunoaşterea lor de către persoanele vătămate să fie îngreunată”, informau procurorii DIICOT Timişoara.
Anchetatorii au mai stabilit că membrii grupării, în cursul anilor 2019-2020, au de­ru­lat multiple tranzacţii frauduloase, prin pla­sarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 Euro, prin inducerea în eroare a unor vânzători de bună-credinţă de pe raza lo­calităţilor Timişoara, Arad, Oradea, Marghita, Oţelu Roşu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Haţeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare