Categories: EvenimentFlash

Judecaţi pentru fraudă la vot

Nu mai puţin de nouă alegători din Haţeg sau localităţile învecinate  au fost trimişi în judecată pentru fraudă la vot, iar astăzi vor ajunge în faţa magistraţilor Judecătoriei Haţeg.
Procesul celor nouă suspecţi din Ţara Haţegului a început în urmă cu circa opt luni de zile, însă până acum nu s-a reuşit începerea judecării cauzei, dat fiind faptul că părţile implicate fie au lipsit din sală, ori au cerut  prin apărători să administreze probe la dosarul de judecată. Toţi cei nouă au fost acuzaţi de procurori că au votat de mai multe ori pe listele electorale suplimentare, cu prilejul organizării Referendumului naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012. În rechizitoriu se arată că inculpaţii au votat multiplu, atât pe listele permanente de la secţia de votare la care erau arondaţi prin domiciliu, cât şi pe cele suplimentare, la minimum trei secţii de votare şi maximum 12 din localităţi precum Deva, Hunedoara, Orăştie, Călan, Geoagiu sau Simeria. În dosarele privind frauda la vot instrumentate  de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara au fost trimişi în judecată 32 de hunedoreni. Actele de cercetare penală fiind constituite după ce procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ s-au sesizat în urma analizării listelor electorale permanente şi suplimentare şi au constatat că s-au comis mai multe infracţiuni. Astfel, au fost identificate mai multe nereguli precum: înregistrarea mai multor votanţi având acelaşi CNP sau aceleaşi numere şi serii ale cărţilor de identitate, necompletarea CNP-ului sau a unor date de identificare a cărţilor de identitate, CNP-uri invalide sau inexistente sau menţinerea pe listele electorale a unor persoane decedate. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

 • Un Fasss.
  Din aceasta adevarata "BOMBA" de presa se vede ca noul PNL este fostul PDL (90 %).
  Pai ca importanta eu zic ca procentul e cam asa 32 (voturi suspecte) /5000000 (votanti la nivelul judetului) x 100 = 0,0064%
  Ne invartim in oala cu rahat si nu vedem padurea de copaci.
  Adica nu vedem ca tot un hunedorean , Adrian Gardean, a dat spaga c.u.r.v.e.i blonde dupa care alergau primarii (din opozitie) cu limbile scoase, si faceau coada cu cei 10% (comisionu'), numa sa-i bage si pra ei in seama cineva.
  In loc sa termine hidrocentralele de pe Jii au facut (politicienii) lobby sa facem telegondole pentru minerii amarati si protipendada din vale care a reusit sa-si traga cabane la Straja.
  Uitati-va la toate zonele "rezidentiale" postrevolutionare, unde au fost spalati bani la greu, ca le mananca rugii si buruienile. S-a ales prafu'. Inventam tot soiul de povesti cu dinozauri (bilingvi) doar doar putem trai din turism.
  Basescu a fost si este doar un betiv de bodega ordinara, nu a fost niciodata presedinte.

 • Doamne Dumnezeule, cât simţ civic poate avea un/o cetăţean/cetăţeană să intervină astfel la unarticol de acest gen?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

17 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

17 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

17 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

17 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

17 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

17 ore ago