Categories: Actualitate

Judecata în dosarul lui Ruşanu, amânată

Oana Mihnea

Dosarul „Carpatica”, în care fostul parlamentar de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu (foto), este judecat pentru infracţiuni de corupţie, a avut un nou termen la Curtea de Apel Bucureşti. Magistraţii au amânat cauza pentru continuarea cercetării judecătoreşti până la 1 octombrie.
De asemenea, pronunţarea cu privire la legalitatea şi temeinicia arestării preventive a lui Ilie Carabulea, inculpat în acest dosar alături de Ruşanu, a fost şi ea amânată până astăzi, 7 septembrie.
Dan Radu Ruşanu a fost trimis în judecată în luna iulie 2014 alături de alte 11 persoane, între care afaceristul sibian Ilie Carabulea, proprietarul Atlassib şi al SC Carpatica Asig SA şi Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Ruşanu a fost reţinut pe 25 februarie 2014, fiind acuzat de procurori de favorizarea infractorului şi influenţare a declaraţiilor, ulterior fiind arestat preventiv din 26 februarie 2014, până în 23 iunie 2014, când a fost lăsat în arest la domiciliu. Din 9 iulie a scăpat de arestul a domiciliu, fiind pus sub control judiciar. Nu mai e sub control judiciar din luna mai 2015.
În săptămâna anterioară reţinerii, procurorii DNA au început urmărirea penală a fostului parlamentar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat „protejarea frauduloasă” a intereselor SC Carpatica Asig SA.

Mesagerul Hunedorean