Judecarea contestaţiei lui Mircia Muntean, amânată

Ieri, la Tribunalul Alba a avut primul termen de judecată contestaţia la executarea pedepsei primite în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu, depusă de fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean (foto).

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, Sorina Cristorian, magistraţii au amânat judecarea cererii pentru 18 decembrie. Fostul edil şi-a întemeiat contestaţia la executarea pedepsei primite pentru abuz în serviciu pe deciziile date de Curtea Constituţională a României prin care infracţiunea de abuz în serviciu a fost reinterpretată.
În prezent, Mircia Muntean este încarcerat la Penitenciarul Aiud, unde ispăşeşte pedeapsa de şase ani de închisoare. Acesta a fost condamnat definitiv în 24 aprilie 2017 în dosarul supranumit „Alcoolul la volan” la doi ani de închisoare cu executare. Pedeapsă la care s-au adăugat şi cei patru ani primiţi pentru abuz în serviciu, beneficiul suspendării executării pedepsei fiindu-i revocat.
Tot ieri, alte două procese, unul de revizuire a dosarului de abuz în serviciu şi al doilea presupunând o contestaţie în anulare a sentinţei din dosarul „Alcoolul la volan”, au avut termene de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În ambele cazuri, instanţa nu a pronunţat nici o soluţie în cursul zilei de ieri. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago