Ciprian Marinuţ
Echipele de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” şi Colegiul Tehnic „Transilvania” s-au calificat, ieri, în finala „balului fotbalistic al liceelor” şi se vor duela, azi, pentru trofeul pus în joc, la fel cum s-a întâmplat şi la ediţia din 2010.
Profesionişti adevăraţi
Cu o echipă formată exclusiv din jucători legitimaţi la diverse cluburi din Deva, CNS „Cetate” a făcut o demonstraţie de fotbal şi în semifinala cu formaţia Grupului Şcolar „Grigore Moisil”, impunându-se cu categoricul scor de 5-0. Faţă de primul meci, în care s-au distrat cu artiştii de la „Sigismund Toduţă” , acum, „sportivii” au avut un adversar mai competitiv şi au fost nevoiţi să apeleze la mai multe „artificii” din bagajul tehnico-tactic. Cetate a desfăcut prima dată lacătul aglomeratei şi atentei defensive a „minerilor”, printr-un şut surpriză al lui Andrei Moldovan (min. 6). Acelaşi jucător a dus scorul la 2-0, în minutul 12, după o fază lucrată de internaţionalul de juniori Dan Alexandru şi Corado Cîrstoiu, ambii de la Mureşul Deva. Campionii ediţiei trecute s-au dezlănţuit după pauză şi au mai punctat prin Dan Alexandru (23), Jula (33) şi Părău (39), stabilind scorul final la 5-0. Fotbalul de calitate etalat de CNS „Cetate” Deva a fost completat artistic de trupa de majorete pregătită de antrenoarea Mihaela Jecherean.
Victoria nervilor tari
A doua semifinală, în care s-au aflat faţă în faţă Colegiul Tehnic „Transilvania” şi Colegiul Tehnic „Energetic”, a fost mai echilibrată şi animată. Nivelul jucătorilor a fost aproximativ egal, iar diferenţa de 3-1 în favoarea celor de la Transilvania s-a făcut la capitolele strategie şi putere de stăpânire a emoţiilor.
Energeticul a început avântat şi a deschis scorul prin torpila surprinzătoare expediată de Sava în minutul şase. Elanul şi motivaţia speciale ale echipei pregătite de Alexandru Bădoi s-au întors împotriva lor, întrucât în minutul 15, Energeticul a acumulat cinci faulturi de echipă. Cu multă experienţă în futsal, antrenorul Marius Sîrbu şi-a sfătuit perfect formaţia, iar aceasta a obţinut şi al şaselea fault şi, implicit, lovitura de penalitate impusă de regulament. Căpitanul Ciprian Lasc a transformat cu siguranţă şi a stabilit scorul la pauză la 1-1. Golul egalării le-a dat aripi celor de la Auto, iar Mădăraş a adus avantaj echipei sale în minutul 22, după o acţiune perfectă a lui Doarvoaş. Echipa de la Energetic a replicat cu furie, însă cei de la Auto s-au apărat calm şi şi-au majorat avantajul la 3-1 pe contraatac prin Doda (min. 34). Ambele echipe şi-au trecut în cont şi câte o bară, Transilvania prin Lasc (27) şi Energeticul prin Sevastiţa (38), iar Stănilă de la Energetic a ratat o lovitură de penalitate în penultimul minut de joc.
Rezultatele meciurilor:
Luni, 24 ianuarie
-Grupul Şcolar „Grigore Moisil” – Liceul Teoretic „Traian” 2-0
-Liceul de Muzică şi Arte „Sigismund Toduţă” – CNS „Cetate” Deva 1-13
Marţi, 25 ianuarie
-Liceul „Decebal” – Colegiul Tehnic „Transilvania” 1-7
-Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” – Colegiul Tehnic Energetic 1-3
Miercuri, 26 ianuarie
-Semifinala I: Grupul Şcolar „Grigore Moisil” – CNS „Cetate” Deva 0-5
-Semifinala II: Colegiul Tehnic „Transilvania” – Colegiul Tehnic Energetic 3-1
Joi, 27 ianuarie
-ora 19.00: Finala mică: Grupul Şcolar „Grigore Moisil” – Colegiul Tehnic Energetic
-ora 20.00: Meci demonstrativ între selecţionatele de la „RealSport” Deva
-ora 21.00: Finala mare: CNS „Cetate” Deva – Colegiul Tehnic „Transilvania”.
Vorbesc gurile rele că un ales local a reușit să își tragă atâtea terenuri pentru…
C.G., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de dare…
Alin Tomuș, sociolog Pentru că publică volumul „Interes față de politică și atașament partinic”, o…
Procurorii olandezi cred că artefactele din tezaurul dacic furat din muzeul din Drets nu au…
Premierul Ilie Bolojan a prezentat, în cadrul ședinței, poziția Guvernului. "Atunci când am angajat răspunderea…
Magdalena Șerban Programul Tranziție Justă (PTJ) urmărește să atenueze impactului închiderii sau transformării unor activități…