Iosif Blaga: Nu mai candidez la Parlament

Magdalena Şerban

Deputatul PDL al Colegiului 2, Iosif Veniamin Blaga (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar, dar că s-ar putea bate din nou pentru fotoliul de primar al municipiului Orăştie.

„Unii primari nici măcar nu mi-au mulţumit”
Iosif Blaga a declarat că anul trecut a făcut mai multe demersuri pentru realizarea unor investiţii în judeţul nostru. Este vorba de tronsonul de autostradă Deva-Orăştie, din coridorul Pan European IV, pornirea liniei de fontă ductilă la UM Orăştie, constituirea Rezervaţiei dacice – zona Orăştie, reabilitarea Ambulatoriului spitalului din municipiu (început pe vremea când actualul deputat ocupa scaunul de primar al municipiului Paliei), anveloparea termică şi dotarea Şcolii generale din Orăştie, modernizarea DC 48 Orăştie-Romos şi DC 42 Orăştie-Gelmar, un centru pentru persoanele vârstnice, canalizare în zona Luncii şi Gării Orăştie, promovarea zonei balneo-climaterice Geoagiu Băi. Cu toatea acestea, deputatul PDL s-a arătat nemulţumit de modul în care unii dintre edilii şefi au primit demersurile făcute de el. „Deşi am ajutat unele administraţii locale, atât pentru finanţări de la guvern, cât şi în proiectele europene, în unele cazuri nu am primit nici măcar un mulţumesc. Însă, mă bucur că suntem singurul colegiu din judeţ care a reuşit să folosească, integral, fondurile alocate bisericilor. Referitor la pornirea liniei de fontă ductilă la UM Orăştie, de aproape opt ani avem un posibil investitor, însă fie problema  preluării sau ştergerii datoriilor societăţii, fie alte şi alte motivaţii venite de la guvern au stopat orice posibilitate de a se realiza producţie şi a se creea 250 de locuri de muncă. Scoaterea la licitaţie spre închiriere este un pas important şi sperăm să avem parte de un investitor care să vrea să facă cu adevărat producţie”, a afirmat deputatul Iosif Veniamin Blaga.

„Nu am exclus ideea de a trece la alt partid“
„Nu-mi convine că Gheorghe Falcă a schimbat culoarea PDL-ului la nivel judeţean, din portocaliu în verde (n.r. referire la alegerile din Colegiul Haţeg, unde candidatul PDL a folosit culoarea verde, în loc de cea a partidului). Eu sunt portocaliu. Iar ca să lămuresc zvonurile, nu am exclus ideea de a trece la alt partid. Am avut discuţii pe această temă şi cu alte formaţiuni politice. Însă, pe mine mă interesează materializarea proiectelor şi ce este mai bine pentru comunitate. La deputăţie nu voi mai candida, însă nu exclud candidatura pentru primărie. Încă mă mai gândesc. Eu lupt pentru oameni”, a adăugat deputatul Blaga.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago