Ionuţ Rudeanu, stăpânul imperiului Axis, trimis în judecată

03-ionut-rudeanuNatalia Bumbac

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat ancheta în cazul afaceristului hunedorean Ionuţ Rudeanu (foto), acuzat de evaziune fiscală. Ieri, 16 septembrie, dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Bucureşti. Alături de Rudeanu a fost trimis în instanţă Marin Laurenţiu Ciucă, acuzat de complicitate la evaziune fiscală, un colaborator al ginerelui lui Vasile Blaga.
Prejudiciu de aproape trei milioane de lei
Din datele rechizitoriului întocmit de procurori, Ionuţ Rudeanu, în calitate de asociat şi administrator al SC Axis Corporate Security SRL, a înregistrat în perioada ianuarie 2010 – mai 2014 în contabilitatea societăţii, 161 de achiziţii fictive de bunuri şi servicii care nu au fost prestate în realitate. Toate aceste achiziţii proveneau de la nouă firme, cu un comportament fiscal de tip fantomă, administrate de persoane rămase neidentificate. În acest mod, Rudeanu s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor către stat, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.805.773 de lei, echivalentul a 646.139 de euro.
În acţiunile sale de sustragere de la plata taxelor şi impozitelor către stat, ginerele lui Vasile Blaga a fost sprijinit de Laurenţiu Marin Ciucă. Acesta a emis în luna noiembrie 2012 o factură fiscală care atesta o livrare fictivă de materiale promoţionale în valoare totală de 124.000 de lei, fără TVA. În baza acestei facturi, firma SC Axis Corporate Security SRL şi-a diminuat impozitele şi taxele datorate statului cu suma de 59.840 de lei, echivalentul a 13.261 de euro.
Sub control judiciar
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui număr de 68 de autoturisme, două aparţinând lui Rudeanu şi 66 aflate în proprietatea firmei SC Axis Corporate Security SRL.
Ionuţ Rudeanu se află sub control judiciar, după ce o lună a stat în arest preventiv. Acesta a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri în urma percheziţiilor efectuate în 21 mai, la mai multe locuinţe şi sedii de firme din Deva, Buftea şi Bucureşti.

One thought on “Ionuţ Rudeanu, stăpânul imperiului Axis, trimis în judecată

  • 17 septembrie 2015 la 14:50
    Permalink

    Păcat că această beizadea nu a înţeles că nu poate fi mai mult decât este. Când s-a însurat cu Agathe a crezut că l-a prins pe Dumnezeu de un picior. Dacă va fi condamnat îl aşteaptă zile foarte grele şi în familie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.