Ionuţ Rudeanu, din nou, în faţa magistraţilor

Natalia Bumbac03-ionut-rudeanu

Procesul în care afaceristul Ionuţ Rudeanu (foto), ginerele liderului PNL, Vasile Blaga, este acuzat de evaziune fiscală, are astăzi termen la Tribunalul Bucureşti. Dosarul se află în procedura de cameră preliminară, după ce procurorii au încheiat urmărirea penală, dispunând trimiterea cauzei în instanţă.
Alături de Rudeanu, va mai fi judecat un colaborator de-al său, Laurenţiu Ciucă. Parte responsabilă civilmente în proces a fost stabilită şi societatea cunoscută ca aparţinând ginerelui lui Vasile Blaga, SC Axis Corporate Security SA. Atunci când dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucureşti, procurorii au instituit sechestru pe 68 de autoturisme, două aparţinând lui Rudeanu şi 66 aflate în proprietatea firmei SC Axis Corporate Security SRL, în vederea recuperării prejudiciului.
Din datele rechizitoriului întocmit de procurori, Ionuţ Rudeanu, în calitate de asociat şi administrator al SC Axis Corporate Security SRL, a înregistrat în perioada ianuarie 2010 – mai 2014 în contabilitatea societăţii, 161 de achiziţii fictive de bunuri şi servicii care nu au fost prestate în realitate. Toate aceste achiziţii proveneau de la nouă firme, cu un comportament fiscal de tip fantomă, administrate de persoane rămase neidentificate. În acest mod, Rudeanu s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor către stat, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.805.773 de lei, echivalentul a 646.139 de euro.

One thought on “Ionuţ Rudeanu, din nou, în faţa magistraţilor

  • 25 octombrie 2015 la 15:12
    Permalink

    Imi pare tare rau ca Ionut Rudeanu a avut asa mare…ghinion.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.