Ionuţ Rudeanu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

17 septembrie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa în dosarul în care hunedoreanul Ionuţ Rudeanu (foto) este judecat pentru infracţiuni economice. Proprietarul firmei Axis Corporate Security a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată, faptă săvârşită în perioada ianuarie 2010 – mai 2014. Colaboratorul său, Laurenţiu Marius Ciucă, a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, fapta datând din 2012. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Nu mai poate administra firme
Pe lângă condamnarea menţionată, lui Ionuţ Rudeanu i-a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii exercitării anumitor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani. Acesta nu va avea dreptul să fie ales în funcţii de autoritate publică sau să fie administrator al unei societăţi comerciale. Totodată, Rudeanu va trebui să respecte măsuri de supraveghere şi să frecventeze un program de reintegrare socială. Instanţa a mai stabilit ca acesta să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la „Primăria Buftea – Serviciul de Întreţinere a Domeniului Public, Privat, Iluminat Public, Spaţii Verzi, Mecanizare şi Administrare sau la Primăria Chitila – Administraţia Publică Locală”.
În ceea ce priveşte recuperarea prejudiciului estimat în dosar, de circa 640.000 de euro, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea iniţiată de ANAF. Asta, pentru că Ionuţ Rudeanu a achitat integral paguba produsă statului: „Constată că prejudiciul cauzat prin infracţiunile săvârşite de inculpaţii Rudeanu Ioan Andrei şi Ciucă Laurenţiu Marius, în sumă de 2.805.773 lei, a fost integral achitat de către inculpatul Rudeanu Ioan”, se arată în minuta instanţei. Odată cu achitarea prejudiciului, tribunalul a dispus ridicarea sechestrului asigurator de pe mai multe bunuri ale lui Rudeanu, constând într-o casă în suprafaţă de 590 de metri pătraţi situată în oraşul Buftea, un teren şi 68 de autovehicule.

Şi-a recunoscut faptele
Reamintim că Ionuţ Rudeanu este acuzat de procurori că, în calitate de asociat şi administrator al SC Axis Corporate Security SRL, a înregistrat în contabilitatea societăţii 161 de achiziţii fictive de bunuri şi servicii. Achiziţiile proveneau de la nouă firme de tip fantomă, administrate de persoane rămase neidentificate. În acest mod, Rudeanu s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor către stat, cauzând un prejudiciu de 646.139 de euro. În mai 2015, procurorii au percheziţionat domiciliile lui Rudeanu, precum şi sediile firmei amintite, el fiind ridicat şi dus la audieri. Pe perioada urmăririi penale, a fost trimis în arest preventiv şi la domiciliu, după care a fost pus sub control judiciar. Rudeanu şi-a recunoscut faptele, a cerut clemenţă în faţa magistraţilor şi a achitat o parte din prejudiciu încă din faza în care dosarul se afla la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ealocin spune:

    Daca nu era din sistem ( ca Blaga) ,lua sase cu executare ! 🙁

  2. Ioan Octavian Peuteanu spune:

    Chestiunea cu sistemul e discutabilă. De exemplu, Șerban Huidu, care a omorât patru oameni și a fost condamnat cu suspendare, din ce sistem făcea parte ? IR a returnat banii dar Huidu nu îi poate învia pe cei omorâți. Sau trebuia să-l condamne ci executare pentru că e ginerele lui Blaga ?

  3. Nohai Robert spune:

    Ioan Octavian , escrocul asta a returnat banii din salariile angajatilor pe care nu i-a mai platit . Un caz sunt eu _ 1450 de lei ! Frumos , nu ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Nou eveniment editorial organizat de Biblioteca Judeţeană. Lansare de carte – Marioara Ardelean

Joi, începând cu ora 11, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, va avea loc un eveniment cultural organizat...

Bulina neagră, 18.09.2017

Nicolae Dunca, primarul oraşului Aninoasa Pentru că exact în porţiunea cea mai importantă a localităţii, zona Iscroni, nu funcţionează iluminatul...

O nouă bursă a locurilor de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara (AJOFM) vine în sprijinul hunedorenilor cu o nouă ediţie a Bursei Locurilor...

Închide